Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Reacties

08/07 Michel vercammen
13/06 rogiers emilius
Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
De Meester Charles 26 november 2015, 11:00
Er doen geruchten de ronde dat Termont (burgemeester Gent) al iets gekocht heeft in Turkije en naar daar zou uitwijken als hij stopt
De ziekekas
Paul 25 november 2015, 04:00
Wie in belgie zijn ganse leven heeft gewerkt en een beetje eigendom (woning), en een auto heeft word gestraft tot aan zijn dood, en dan komen ze nog is lang om te pikken van de brave burger.
De ziekekas
coolen 19 november 2015, 05:27
inderdaad beste landgenote het is een schande hoe wij uitgemolke worde door onze regeringen ' en dit ten voordele van die bruine profituurs 45 jaar werke voor klein pensioen " de politiekers stelen verder in hun belang en delen maar uit aan de vreemde en kome we op straat voor onze verplaatsinge dan worde we nog aangevallen door de politsei 'dat is belgie !!!!!
De ziekekas
Willebrordus 17 november 2015, 22:57
Wat zijn sommige mensen kort van inzicht.
Al die wetten waar de Nva nu moet voor buigen zijn door andere partijen gestemd lang voordat de Nva iets in de pap te brokken had!
Denk daar eens goed over na.
Wat hebben de SP, PS en CVP ons niet allemaal gelapt?????
En nu met de vinger wijzen naar de Nva?????
De ziekekas
de muis 17 november 2015, 16:30
geef dit maar eens door aan meneer de BURGERMEESTER BART DE WEVER Zorg eerst voor de belgen . wij nzullen maar betalen de burgers NIET JULLIE WOLVEN!!!! ONZE TIJD KOMT WEL
De ziekekas
Wim ELBERS 17 november 2015, 11:07
Schitterend lied, het zegt alles.Mensen (?) als Paula D'Hondt, pater Johan Leman, Jozef De Wit en gans de bende pro-multiculturalisten zijn even gevaarlijk zoniet erger dan die Marokkakaan.Zij proberen ons denken te conditioneren.Ooit komt er een tijd dat ze,net als de collaborateurs na WO II, rekenschap zullen moeten afleggen voor hun anti-Vlaamse houding.
W.Ph.Elbers, ridder in de Léopoldsorde, gewezen Hoofdcommissaris bij het Hoog Comité van Toezicht,Weerstander door Sluikpers, in vrijwillige ballingschap in Cambodia (PO Box 9488 Sihanoukville-Cambodia)
De ziekekas
LEFFELAER JOZEF 15 november 2015, 20:04
Het kan niet anders dan mislopen, integratie is duidelijk mislukt, met de huidige toevloed van al die asielzoekers er nog eens bovenop is het hier naar de vaantjes.Alleen van onze sociale voordelen (geld) komen genieten en zich voor de rest achter de wetten van allah en sharia scharen is er teveel aan. Daarom zeg ik en met mij velen ' ga van waar je gekomen bent '
Eigen mensen eerst helpen is de boodschap!
De ziekekas
Dawn 11 november 2015, 22:49
Echte Vlamingen/Belgen verenig u, één voor allen, allen voor één - eis dat ze zich aanpassen, dat ze Nederlands spreken - geef niet toe aan hun eisen - denk na bij de volgende verkiezingen, want destijds was het VB een doorn in het oog van velen, maar het is de enige partij die deze toestand voor een groot deel voorzien heeft - grenzen sluiten dat is de boodschap
De ziekekas
galberke 7 november 2015, 23:54
in 1939 moest die van Duitsland zijn troepen overal heen sturen de islam zit al overal maar dat hebben ze hier nog niet door
Antwerpse Uitdrukkingen
El jeffe 7 november 2015, 04:50
Stekt die zen verstand in ne goudvis en die verdrinkt /// loemperik
De ziekekas
Roosje 3 november 2015, 04:13
Leg de kopkes samen met eigen volk ( eendracht maakt macht weet je nog )en stem rechts en geef hen is de kans ja....in plaats van te zeuren !!!!
De ziekekas
Christiane 3 november 2015, 03:04
Inderdaad, de kraan loopt allang over!!!
Natuurlijk zijn er partijen die "steun" geven...
uiteraard voor hun "stemmekes"
Waar blijft die eerlijk burger, wij dus
Ik denk ook aan onze kleinkinderen.
We zullen het niet meer meemaken.
We leven in oorlog (zij het anders gevoerd dan vroeger)
Met "kleine stukjes" en steeds meer palmen ze ons in.
Gaan we terug naar de Middeleeuwen?
De ziekekas
rudolf 2 november 2015, 22:31
BLIJVEN WIJ DAT BRUINVOLK SLIKKEN.DIT IS ONS LAND?KLOOTZAKKEN,bij jullie hadt je zo gene praat he?mocht je daarom niet blijven? geitenkakkers.
De ziekekas
Frits Janssen 1 november 2015, 18:57
laat al die moslims maar komen wij zullen wel betalen en zij profiteren maar van ons centen,en die lege darmen van de politiek zijn die blind of willen ze het niet zien dat ons land waar we zo fier op waren, nu om zeep is met al die schapenkoppen,ze zijn ons nu al de wetten aan het stellen,alles waar wij jaren voor gevochten hebben zijn ze ons nu aan het afnemen om aan dat uitschot te geven,onze kinderen moeten meer betalen voor de school!!! die krijgen het gratis,bij ons zijn ook mensen die het Meer... moeilijk hebben die krijgen niets ze worden zelf op straat gezet voor dat gespuis,in de opvangkampen is het eten niet goed,internet te zwak,en ons eigen mensen die in de problemen zitten daar kraait geen haan naar.
Het onverdoofd slachten heeft ons al miljoenen gekost,slachten zoals wij dat moeten(wij mogen thuis ook geen varken slachten)dan moeten ze maar naar hun eigen land gaan en daar blijven dan kunnen ze slachten en wij zijn van die zakken lopers af.
En voor jullie heren????? van de politiek als jullie niet zien wat er aan het gebeuren is dan zij jullie verkeerd bezig,dan horen jullie ook thuis in een opvangcentrum,als ik die u koppen van u op tv zie word ik ziek,geen enkel van jullie durft de waarheid te zeggen,betere acteur zijn er niet,liegen en bedriegen daar zijn ge goed in, maar ja dan kunnen ze hun zakken niet meer vullen.
En wat die vreemde aan gaat zo snel mogelijk terug met ze, er zit hier al genoeg van die rotzooi,het bewijs is er, dat kindje van 12 jaar dat is dood gereden weer een van die en dan ook nog vluchten zo laf zijn ze dan ook nog als ze die pakken, hij en zijn heel familie terug naar hun land,niet hier in de gevangenis dat moeten we nog jaren aan die rotzooi betalen.
Ik zal maar stoppen het is slecht voor mijn hart,een boek kan ik er over schrijven,20 jaar heb ik tussen die rotzooi gewerkt, dan hebt ge er echt genoeg van en kunt ge geen bruine meer voor u ogen zien.op ons werk noemden wij ze kakkerlakken die verspreiden zich ook, en daar komt ook niets goed van.
On den óever
Erna 1 november 2015, 03:24
Das tenminste nog is een lieke!
De ziekekas
Romanus imperius 31 oktober 2015, 21:17
Ik heb sinds het ontstaan van N-va voor deze partij gestemd en vroegr voor Volksunie,maar ik ga ernstig nadenken over toekomstige houding en stemming bij de volgende verkiezingen en zeker overr mijn lidmaatschap.Ik ken Francken persoonlijk en vindt dat zijn houding 180% veranderd is tegenover 2 jaar geleden .Jammer !
De ziekekas
Jean 30 oktober 2015, 01:25
Als hevige N-VA er moet ik stilaan samen met vrienden en familie onze menig gaan herzien en op de partij die 30 jaar geleden dit reeds zag gelijk geven . Wat er nu allemaal kan voor de moslims en voor onze eigen bevolking niet , komt nu uit en het is nog niet gedaan. Dit is niet de schuld van de bevolking maar van onze zakken vullende politieker , rood ,groen blauw,orange en geel. De eigen bevolking word uit gemolken en maar bedacht met allerlei pest belastingen. Mensen word nu eens eindelijk wakker en protesteer. Vakbonden,rood,blauw en groen kom hiervoor eens op straat .
Ba de rijkswacht
j K 29 oktober 2015, 23:34
dat missen ons
De ziekekas
berte mertens 27 oktober 2015, 05:40
wat de meeste mensen vergeten is...dat de meeste pedofielen te vinden zijn onder de moslimmannen !
Wat ook vergeten wordt is dat wij monogaam zijn maar...die moslims zijn molygaam met gevolg dat, bij gezinsvereniging AL die vrouwen overkomen met al hun kinderen en dat wij dat mogen betalen!
WEG met dat moslimgespuis, die achterlijke , ongeletterde en agressieve mensensoort !
De ziekekas
berepoot 25 oktober 2015, 03:31
En u al die vluchtelingen nog, tis erg als er oorlog is maar dat zijn allemaal moslims, wa gaat da worden ?
De ziekekas
lowieke 21 oktober 2015, 22:57
Jammer en wij maar betalen
De ziekekas
lowieke 21 oktober 2015, 22:56
Dat heeft 30 jaar geduurd en nog zijn ze er niet achter !!!!!!
De ziekekas
frans engels 20 oktober 2015, 14:53
men heeft gelijk met deze toestand aan te klagen maar vergeet iets heel belangrijk.Hoe is dit ontstaan,met een oorlog door vooral de Amerikanen omdat zij willen de wereld overheersen.Zij steunden eerst de taliban in afganistan(daarna keerden deze zich naar hen).Nu krijgen de rebellen in Syrie alle steun en zo blijft het daar duren.Hun oorlogs machine moet rendabel blijven.
De ziekekas
ikweethetbeter 19 oktober 2015, 21:43
We moeten niet kwaad zijn op de Marokkanen of andere volkeren die naar hier komen, in hun plaats zou ik (en vele anderen) juist hetzelfde doen. De enige schuldigen aan deze wantoestanden zijn onze slimme politiekers (maar ja, dat zijn zelf allemaal grote profiteurs.
De ziekekas
Stranger in eigen land 19 oktober 2015, 21:41
Veel gezeur, maar waar blijven de acties ?