Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player geïnstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

30/01 zorro
29/01 wma. D B.
29/01 Freewilly1
26/01 liefanneke
25/01 karel
Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
NIESEN MARYKE 13 oktober 2012, 19:53
aan mij een aangetekend schrijven sturen omdat ik een maand teveel kindergeld heb gehad. Ik zal het pas terug betalen als ze al het kindergeld van de vreemden die ze teveel betaald hebben terug hebben.
Pomme d'amour
Seppe 13 oktober 2012, 17:57
Iris je bent gewaarschuwd
Pomme d'amour
Seppe 13 oktober 2012, 17:56
Die van den Bossche is eigenlijk de man met de grooooootste hoek af van antwaarpe en omgeving.
Die denk dat hij den man is mor komt nog veel tekort
De ziekekas
steve 11 oktober 2012, 09:14
Zet ze tege ne muur de profiteurs
Zot van au
eric cools 10 oktober 2012, 22:59
eindelijk heb ik die mooie teksten op papier!
Ik wil deze nacht in de strate verdwale
Colfan 10 oktober 2012, 18:35
Van een Franstalige versie heb ik geen weet, maar de melodie is gepikt van ... Camille Saint-Saens. Luister naar het slotdeel van z'n 4de pianoconcerto.
De ziekekas
Robert 9 oktober 2012, 10:22
Probeer ginder maar eens hetzlfde je zit direct in het gevang en wat voor een
De ziekekas
Dawn 8 oktober 2012, 11:55
Een nationaliteit, integreren, nederlandse taal spreken, enkel zij die hier werken en wonen worden hebben recht op en loon/uitkering, kindergeld t/m 3de kind, en dan kan ik er mee leven.
De ziekekas
de pooter frans 6 oktober 2012, 10:06
als we allen samzn voor dezelfde partij zouden kiezen was er misschien tos-ch iets aan te doen
De ziekekas
de pooter frans 6 oktober 2012, 10:05
als we allemaal samen op dezelfde partij zouden kiezen zou het misschien wel helpen
De ziekekas
denise 5 oktober 2012, 16:00
hallo mensen,als we hier iets aan wilen doen zulen we eens wat meer moeten doen wat zij doen!IN groep elkaar steunen,want zoals wij leven zal er niets veranderen,ieder voor zich,en maar jammeren,dat helpt niet!Geen woorden maar daden!Kom er mee naar buiten en heb geen bang!
De ziekekas
TC 4 oktober 2012, 13:32
Ik had eens een blog op mijn pc. Deze blog riep op tot samenhorigheid bij de Belgen en al de slachtoffers van migrantengeweld. Deze blog stelde "wat zij aanrichten,kunnen wij ook". Om het verhaal kort te maken : Ik werd veroordeeld voor inbreuken op de wet van het racisme en xenofobie : is aanzetten tot geweld. De rechter stelde ook "omwille dat U in het openbaar bestuur bij de stad Antwerpen werkt blijft U uw blanco bewijs van goed gedrag en zeden behouden". Mijn advocate Meer... zei me om niet in beroep te gaan omdat dit geen invloed zou hebben op mijn werk. gevolg: mijn werkgever werd door de procurur des konings van Antwerpen op de hoogte gebracht van de betreffende veroordeling. Ik werd prompt ontslagen. geen ontslag vergoeding, schorsing van rva voor een periode van 3 maanden. Ik moest gaan aankloppen bij het ocmw. Vermits ik werd veroordeeld voor racisme zou ik uitgesloten kunnen worden van het leefloon. Nadat ik een discussie aanging met het ocmw en hen de vraag stelde of men ook alle veroordeelde illegalen zou uitsluiten van het leefloon kreeg ik uiteindelijk toch leefloon. In beroep kreeg de stad Antwerpen ongelijk en werd me een schorsing door de beroepscommissie van 6 maanden opgelegd. Ik meldde me nadien terug aan bij mijn werk. Ze weigerde me in dienst te nemen. Nu is het voor de Raad Van State. Bij nader onderzoek blijkt dat de stad Antwerpen graag van alle statutairen af wil! Om zodoende deze zoveel mogelijk door allochtonen te kunnen vervangen! Ik bracht elk persagentschap op de hoogte : Humo, gva,dag allemaal, P magazine,HLN, VRT,.... niemand heeft gereageerd. Danku media, Danku Janssens en zakkenvullers van het schepencollege!! Laat dit bericht niet verloren gaan!!!! Geef alles maar cadeau aan degene die zich niet willen aanpassen. ps : Ik heb zelf zéér veel vrienden van vreemde afkomst, en zo ook toen aan de stad Antwerpen,die voor me positief wilde getuigen tijdens de hoorzitting bij de stadssecretaris.
De ziekekas
rosa 4 oktober 2012, 10:31
Waar moeten wij naartoe als we hier geen werk meer vinden:marokko,oostbloklanden enz.ze zullen ons daar zo niet ontvangen met open armen.stem dus massaal voor NVA. met BART DE WEVER op kop.hopelijk kan die het tij doen keren. ik ben niet tegen vreemdelingen maar dan moeten ze ook de rechten en plichten volgen zoals wij.(er zullen er veel vertrekken en er zullen er nog weinige komen)misschien blijft er dan nog iets over voor onze kleinkinderen
De ziekekas
jeanine-Josephine 3 oktober 2012, 18:36
Als ze zich zouden aanpassen heb ik niets tegen die bruine mannekens, maar 't is zoals de STRANGERS
De ziekekas
Guido 3 oktober 2012, 09:14
Wanneer mogen wij weer ons zelf zijn en ons uitdrukken zoals WIJ willen?
wanneer mogen we weer schertsend over allochtone medeburgers spreken zonder daarvoor beboet te worden?
Wanneer krijgen wij terug rechten in ons eigen land?
Ons milieu is voornamelijk verpest door de politieker die de migratie van sommige buitenlanders met fanatieke overtuigingen onderschat heeft.
De ziekekas
willempie 2 oktober 2012, 20:57
Helaas , politiekers met ballen aan hun lijf die moeten nog geboren worden, erger nog zij zullen der nooit komen.
De ziekekas
marc 2 oktober 2012, 18:23
't ja tegenwoordig is't stad van allahman
Antwerpse Spelling
Herman 2 oktober 2012, 14:02
Deuniêne schraiftet zoê,dennândereu oep zaain maneer,mor achet kunt leeze en agget verstoa ,wat mutte dan noch miêr émme ?tàergsteunis datter Marrokkoane zén diejas tsogoè spreeke nas wai ,mor das teege datter neu marrokoanse burgemiêster oeppongs stadhois zit...Gedoan mé pengse en appelspais mè Aentwaerpse kâerremis...tsal wel mè koeskoes,mesjwie en sischkebap zén binnekeûrt.Aige schuld,dikkenbult !Awweuzeu zélf ni kunne boitegoeie,stemt dan oep eemand dienasda wél kan !
De ziekekas
Herman 2 oktober 2012, 13:28
D'as allemaal juist hierboven ,maar als échte Antwerpenaar doen we er weinig of niets aan en lullen maar aan den toog wat WIJ er allemaal aan zullen doen ,of aan gaan doen terwijl we allemaal weten dat het bij toogzeiken en lullen zal blijven !Ik woon -gelukkig- in het buitenland en heb weinig recht van spreken vermits ik niet aan den lijve ondervind wat voor miserie wij Antwerpenaars hebben doordat we ooit die gastarbeiders hebben binnengehaald.Vorige week was ik in Antwerpen en had een sterk Meer... gevoel van onveiligheid,surtout om en rond het centraal station in Antwerpen;Turken,Afghanen,Polen,Russen,Roemenen,Yougo's,de zwartste negers uit alle delen van Afrika,en het grotendeels van de meisjes en vrouwen met een sjaaltje op hun kop...ik was blij dat ik een marokkaan zag !
Ik kan het ook niet verhelpen en slechts onmachtig terugkijken op mijn Antwerpen van weleer...Hoe noemen ze dat ?;Een multikulturele samenleving...??Ach...hier hebben wij af en toe ook eens kakkerlakken maar die kunnen we makkelijk doodstampen.!Antwerpen huilt waar het eens heeft gelachen.Géft main poas mor on denongt!
De ziekekas
Roger 1 oktober 2012, 00:04
En maar betalen betalen betalen voor heel die verziekte nest zet U neder en zie doe nu eens een terraske bij jozef wat dat daar op straat rondloopt dat is toch niet normaal meer zwaansdenawa!!> ge zijt precies in conge in afrika en wat werkt daarvan al wat dat daarvan rondloopt 10%? de rest hangt aan het ocmw infuus en lachen ons allemaal uit ik zou als Afrikaan ook naar Belgie gaan die stomme Belgie allemaal laat ze maar betalen nog rap ne kleine maken hieiereze ne losse vos ik heb toch niks Meer... beters te doen en weeral meer kans om te mogen blijven + kindergeld ja ja janssenske ik hoop dat dat ge dit leest makker want gij zijt nogal een petatendraaier ge hebt het allemaal goe gearangeerd jong!! Aaarm Antwaarpe....ik beklaag de komende generaties60 jaar geleden moest ge een Afrikaan zoeken in Antwerpen heel af en toe zag ge er eens eene in een stamenee binnenwaaien met Afrikaanse beeldekens en zie dat nu af op amper 60 jaar tijd
De ziekekas
conny 30 september 2012, 20:50
tis naa meer dan 25jaor te laot ons kindere zen der me opgegroit en weite ni beter en verstaon ons ni met de verkiezing slage wer een paor saome enist wer tzelfde dus denke ze laot die stoeme belge maar in un waon enswest kunne ze wer voert foeffele chappo stad A
De ziekekas
rosse 30 september 2012, 18:49
het is gewoon een schande zoals het in Borgerhout gaat men moet maar kijken met hetgeen er gebeurde tijdens de reusekensstoet en dat voor een film waar wij hiet niets mee te maken hebben . Voor deze groep mensen is alles goed om te protesteren dat zouden wij Belgen moeten proberen in Marokko, we vlogen allemaal direkt in de gevangenis en zouden er moeten blijven , hier in Borgerhout worden ze opgepakt en na en paar uurtjes zijn ze weer vrij en beginnen terug . Het is te hopen dat er een ander bestuur in Antwerpen komt om dit en nog vele andere problemen op te lossen en dat zal niet gebeuren als men voor Janssen of voor de VLD stemt hopelijk wordt Bart De Wever de volgende burgemeester en doet hij hier iets aan
De ziekekas
Arnold 30 september 2012, 18:43
Tis te laat, we kunnen er niets meer aan veranderen, zo denken wij als oudere generatie erover. Tis aan de jongeren om in te grijpen, maar ja, ze hebben alles hé. Waarom zouden hun nog moe maken? Wacht maar, als het geld op is, dan zal men wel wakker worden.
De ziekekas
EDIVA 30 september 2012, 14:57
Schande omdat onze eigen mensen ons verkopen voor stemgeld dat wij Vlamingen betalen om boeven te onderhouden en in luxe te
laten leven met alle voorzieningen die onze " eigen mensen "
niet eens krijgen !
Dit politiek gedoe is een " beerput " die héééél hard stinkt en onze kleinkinderen zullen moeten leven in die stank!
KIES BETER OP 14 OKTOBER !!!!
De ziekekas
constant peeters 29 september 2012, 23:37
Ik heb niks tegen die vreemdelingen als ze hun aanpassen aan onze wetten. Maar de meeste willen het andersom en dat
kan echt niet . Als ge niet kontent bent met onze regels ga dan terug van waar je komt ik ga u zeker niet missen.
En de grootste fout zijn onze politiekers die late alles toe als ze maar stemen halen rood groen purper neom maar op ze hebben nen grote bek en dat is ook alles kijk maar naar janssens