Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player geďnstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

Ik eb m'n art geslote
spoęk 30 juni 2013, 11:45
mor de reden is te vinde
in mij lęve zonder piet
De ziekekas
Patyn 29 juni 2013, 16:49
Roland
als dat de mentaliteit is van een STAD ben ik blij dat ik aan de kust op de boerebuiten woon .Misselijk word ik als ik dat lees
De ziekekas
willy 29 juni 2013, 12:08
Inderdaad, Rik Somers... Het is beter dat ge zwijgt. Want iedereen weet hier al wat er zou volgen: Ocharme, het zijn sukkelaars, het zijn "kansarmen", we moeten tolerant zijn en méér van dergelijke linkse prietpraat. Wat u doet is collaboreren met de bezetter; daar stonden rond 1940 zware straffen op. Salukes.
De ziekekas
Sam 29 juni 2013, 10:45
Nie druk maken ze zijn goe bezig in Sirië alleen nie tegen houwen en aanmoedigen, stuur daarbij de allochtone gevangene daar ook naartoe, paspoort inhouden bij verlaten van België en probleem opgelost, simpel en 2 problemen tegelijk opgelost.
Geen te korte meer, geen besparingen meer(werk is wat anders das tienege da ze nie afpakken) en iedereen kan weer ontspannen gaan zwemmen.
Bitter zięmanslied
Wieland 29 juni 2013, 04:28
De melodie van de zang (in e-klein alias mi mineur) komt uit Frans-Vlaanderen, daar is de Franstalige versie (Ali, alo pour Machéro) nog zeer verspreid in de streek rond Duinkerke. Minstens een deel van de Nederlandse / Antwerpse strofes zijn eigen werk van Wannes. Het tussenspel in E-groot (mi majeur) is waarschijnlijk van zijn fluitist Walter Heynen, die een begenadigd arranggeur was. Wannes breidde wel vaker traditionele liedjes uit met bijkomende stroofjes en af en toe met een extra melodielijntje. Mooi voorbeeld is "de droge haring", nog terug te vinden op een vinylplaat die halverwege de jaren 60 werd opgenomen tijdens een reeks kleinkustavonden, georganiseerd aan de KU Leuven onder de titel "Kleinkunsteiland".
De ziekekas
lone wolf 25 juni 2013, 08:32
Gewoon deporteren dat smerige ras, elk natuurlijk instinct verzet zich tegen indringing van een vreemde bezetter op zijn territorium die dan nog weigert onze normen en waarden te respecteren met als enige bedoeling profitariaat en op langere termijn de boel hier overnemem, mijn zoon werkt bij de Brusselse politie, als die jongen vrijuit zou mogen praten......
De dag van de openlijke burgeroorlog is niet ver meer weg, geloof mij, de meeste Vlamingen zijn het spuugzat mijn wapen ligt klaar, Meer... ik weiger mij te laten domineren door een bende geitenneukers die in de woestijn of hun bergen thuishoren, en neem die volksverraders rik somers ook maar mee.....kan hij daar samen met zijn vriendjes kinderen van 8 onteren.....
Een grote betoging zie ik ook wel zitten, waar wachten we op?
De ziekekas
Luc 24 juni 2013, 22:38
Straf he, ik begrijp het totaal niet meer. Overal waar ik kom en dit onderwerp aansnijd, blijken ALLE Belgen dezelfde reactie te hebben : ZE ZIJN HET KOTSBEU DAT ONZE REGERING ONS LAND MET DE RODE STRIK GEWOON WEGGEEFT. Dank u wel heren politiekers van mijn kl**ten. En toch blijkt in het stemgedrag hier niets van te merken. Dat begrijp ik niet. Vroeg zei ik, het is vijf-voor-twaalf. Nu zeg ik, het is vijf-na-twaalf... Binnen x aantal jaren is dit een land waar die moslims het voor het zeggen hebben, en ze beseffen het maar al te goed. En dan zullen er politiekers zijn die hiervoor verantwoordelijk zijn. Ik ben alleen benieuwd of zij dan nog in België zullen wonen...
De ziekekas
VANHASSEL 24 juni 2013, 17:36
EUROPA IS ZEER SNEL ONDERWEG OM EEN GROTE ISLAMSTAAT TE WORDEN, EN DAAR KAN NIEMAND NOG IETS TEGEN DOEN.
MENSEN DIE DIT NIET ZIEN ZIJN BLIND.
De ziekekas
AVR 24 juni 2013, 15:20
heb al de oplossing doorgegeven op face boek om de crisis op te lossen zonder problemen, stop al de uitkeringen , de vreemdelingen als ze zien dat er niet meer te profiteren valt zullen van zelf vertrekken, Magie De Block heeft het al bewezen al 90 ml overschot van haar begroting , schaf van dat landje dat maar een fractie is van grote landen 4 regeringen af met al hun aanhang die hier de kassen uitzuigen met hun vriendjespolitie , waarom moet ze 15.000 Euro krijgen om te liggen slapen in het Meer... parlement, geef ze een normale wedde en de crisis is dit jaar nog opgelost, maar zolang ze voor het zeggen hebben zal er niet veel gebeuren ze weten wel waarom al de wapens moesten ingeleverd worden, schrik dat dat een sukkelaar geen uitweg meer in zijn bestaan zou hebben en en ongelukken zou doen , wie kan er nu tevreden zijn met een begroting in min dat is de put alsmaar dieper maken, de politiekers en de vreemdelingen zullen wel vertrekken met ons duur verdiende centen
De ziekekas
Albert 24 juni 2013, 15:07
Reeds vele jaren lang geweten en nog krijgen ze steeds een resem voordelen van alle politiekers met uitzondering van NVA en VLaams Belang die zich blijven verzetten maar nog altijd het onderspit moeten delven. Wanneer komt er nu eens echt schot in de zaak?
De ziekekas
NADINE 23 juni 2013, 20:32
DE TEKST VAN DE STRANGER KLOPT VOOR 100%
iK BEN HET VOLLEDIG EENS MET DE REACTIES .
sTOP DAAR IN BRUSSEL MET ZE GELD EN ALLES EN NOG WAT TE GEVEN .dENK AAN ONS EIGEN VOLK ER IS HIER AL MISSERIE GENOEG.EEN AFSPRAAK MAKEN EN MET ZIJN ALLEN NAAR BRUSSEL
ZOWEL JONG ALS OUD.IK BEN ER ZEKER EN VAST BIJ !!!!!!
De ziekekas
Fons 23 juni 2013, 14:49
ik vrees dat het allemaal te ver is gekomen maar moest het volk als één man opstaan dan wil ik ondanks mijn 70 jaar meedoen om dat gespuis hier buiten te borstelen .
De ziekekas
Leo 22 juni 2013, 17:36
Ja mensen wat zou je zelf doen als het allemaal zo gemakkelijk gaat in België, wat zeg ik binnen Europa.
Wat zegt het eerste gebod Bemin bovenal 1 GOD, maar binnen Europa is het geworden Bemin Alla en als er gesproken wordt over Discriminatie wie wordt er gediscrimineerd Wij als we in het buitenland zijn moeten we ons aanpassen aan hun zeden en dat doen wij ook heel braaf, maar zij passen zich niet aan onze zeden wat doen ze hier dan nog!!!!??? als het hier zo slecht is.
Waar blijven onze vertegenwoordigers in het Europees Parlement.
Groetjes denk er maar eens over na, en maak er een mooi weekend van.
De ziekekas
Saintfiet Simonne 20 juni 2013, 09:55
Ik vind al dit commentaar zeer juist. Er spreekt iemand van naar buiten te komen op den bepaalde dag.
Waarom niet? WE GEVEN ALTIJD MAAR TOE!
Indien de echte Belgen (Vlaming of Waal), die een stamboom hebben van hun vroegere familie eens allemaal op straat komen om te reageren tegen de regering zou het helpen, maar ik spreek dan wel over: IEDEREEN!!!!!
Hoe de regering reageert is moeilijk: Oncelinckx is gehuwd geweest met een Marokkaan en gescheiden, daar hij in de gevangenis Meer... is belandt.?????????????????
Niemand kan aan die regering iets doen! Het enige dat ze goed kunnen is geld uit ons zakken halen. Zij zullen er wel goed weer mee spelen!!!!
Laat ze ook stoppen met vreemden in de politiek te zetten.
Zijn wij het beloofde land??? Is dit in andere landen ook zo erg? Ik geloof het niet!
De ziekekas
ikke 20 juni 2013, 08:38
laat de Bart Wever maar doen hij is goe bezig ! als die ander zeikers na hunne smoel houden komt da wel slim !
als ze beginnen met Aentwaerpen op te kuise zulle die ander apen wel volgen zekers ? ik heb lang getwijfeld of deez nog goe zou komen mor ik geloof er terug in...
De ziekekas
fictie of realiteit ? 19 juni 2013, 14:56
waar gaat het voor onze kinderen naartoe?

Wij willen hier geen sharia, geen islam.
Kijk naar alle moslim landen waar deze wetten van toepassing zijn, wat hebben deze bereikt ? als ze al iets hebben is het enkel en alleen door de olie uit de grond en de verdiensten daarmee verworven is geen KLO*** mee gedaan om een samenleving op te bouwen.

Die moskees hier schieten uit de grond zoals paddestoelen en daar is geen belg welkom ! wat daar gezegd word weet eigenlijk Meer... geen kat tenzij je moslim bent en bruin, als die morgen de boodschap uitzenden dat allah heeft opgedragen de heilige oorlog te beginnen dan hebben we geen wereldoorlog maar een wereldburger oorlog!, die hebben hun overal ter wereld verspreid, die heilige oorlog die zij al zo lang voorspellen zal komen, daar gaan ze zelf voor zorgen, allah zullen we niet zien verschijnen, onze straten zullen bloeden overal ter wereld op hetzelfde tijdstip, politie en militairen gaan ons niet kunnen helpen, in elk land in elke gemeente in elke straat gaat het burgeroorlog worden.

Dit is mijn grootste angst die elke dag meer realistisch word.
De ziekekas
ben het beu ! 18 juni 2013, 19:29
Ons land is totaal om zeep, altijd zogezegd besparen,besparen, tegelijkertijd meer en meer weggeven aan al dat bij ons binnenkomt!!!!
De gepensioneerden dat zijn dan volgens onze linkse en groene politiekers de grote boosdoeners.

Dan moeten we nog ocharme zeggen en aan alles en nog wat geven.
Wij kome ni sebiet
te.z.ot. 17 juni 2013, 19:09
vars gedicht van ne straffen tist strikt afgericht da pikt allicht gelak jicht oep a gewricht.....
ik kom..strak on de mic ik zen....
...too tuff me show verpakt pakske kado....
Café zonder naam
Dominique 16 juni 2013, 15:32
Merci pour les textes!

J'apprécie beaucoup, beaucoup Wannes van de Velde,ses musiques, ses chansons, sa voix, sa personnalité.
Nous avons de la chance de le connaître!

Vriendelijk bedankt!


Dominique
Ik eb m'n art geslote
sjnuk 15 juni 2013, 18:27
schoon uufd
Ik eb m'n art geslote
uufd 15 juni 2013, 18:26
Mor de rieden is te viende in't kaderverhaal
of in de raamvertelling
Antwerpse Uitdrukkingen
joeri van den branden 14 juni 2013, 16:05
het woord is chauvinisme wat wil zeggen overdreven vaderliefde ik zocht het oep
Antwerpse Spelling
Krommenaas 14 juni 2013, 15:46
joeri: da lieke stod oep de site meh een complete vertaling

http://www.aentwaerps.be/tekst/590/wannes-van-de-velde-tusse-de-duive-van-t-grung-kaerkof
Antwerpse Spelling
joeri van den branden 14 juni 2013, 15:34
wannes van de velde zingt in de tekst tussen de duiven van 't gruunkeirkhof wordt ik een bietje schouvinist wat wil dat zeggen en in welk woordenboek staat dat antwaarps woord?
De ziekekas
dan 13 juni 2013, 17:40
bewakingsagent wordt in elkaar geramd door zo een brave minderjarige marokannen die al een strafblad hebben van hier tot in china en ocharme toch die jongens kunnen nergens aan doen en zijn zelfs slachtoffer van heel het gebeuren want de bewakingsagent heeft zich verdedigd en ze opnieuw afgeleverd aan de politie.gelukkig staat alles op beeld maar helaas wordt zo een bewakingsagent door zijn eigen firma NIET beschermd en moet hij zelf zijn plan trekken om zijn schade te kunnen recupereren.dit is de NORMALE maatschappij gangsters krijgen 1000 kansen, wel stuur de gangsters terug naar hun vechtende landen,want zet de tv maar aan,waar ze aan het vechten zijn is steeds ISLAM