Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player genstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

Meer...

Forums

16:57 Anoniem
26/10 Filip Lagey
18/10 isorgijami
18/10 isorgijami
17/10 Jan Nieuwinckel
01/10 Anoniem
14/09 Anoniem
Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
JOS BECKX 27 september 2012, 22:33
DE STAD IS VAN IEDEREEN
WIJ ZULLEN EENS ZIEN VAN WIE DE STAD IS.ALS DE BURGEMEESTER
MOHAMET OF ALI HEET.
Karsmis deur de jare
Harry S. 27 september 2012, 21:50
In 1994 heb ik voor 24 collega's op het werk evenzoveel cassettebandjes gemaakt met 12 kerstliedjes erop (als kerstcadeautje). Dat kopiren deed ik overigens weer op verzoek van een andere collega, die blijkbaar de LP thuis had.
Per heden (eind september 2012) ben ik al mijn AC's aan het digitaliseren en kom ik dus ook diezelfde 12 kerstliedjes tegen, waarvan ik NU zeker weet (via Google), dat ze gezongen worden door Stafke Fabri.
De exacte titels en teksten heb ik echter niet.
Desgewenst kan ik er voor u een audio-cd van branden en die opsturen o.i.d.
Misschien bent u al lang voorzien.
Dan gaat het over.
Ik wacht dus rustig af. De site-beheerders mogen mijn mail-adres aan u doorgeven.
Antwerpse Uitdrukkingen
JAN LENS 27 september 2012, 15:04
nze pae was ne gouje lbbe, dr konde soems me n it aizer ouver gon.
Antwerpse Uitdrukkingen
JAN 27 september 2012, 14:47
Ounze pae was ne gouje lbbe, dr konde soems me 'n it aizer ouver gon.
De ziekekas
Diane Redig 27 september 2012, 13:40
Ge weet nu op wie je moet stemmen ,en dan pas zal er iets veranderen.......zeker niet op Jansens!!!
De ziekekas
ROMA 27 september 2012, 10:53
DIE BRUINE MANNEN HEBBEN GELIJK DAT ZIJ NAAR ONS LANDJE KOMEN. ALS IK EEN MAROKAAN WAS ZOU IK OOK NAAR HIER KOMEN,
HIER MEER VERDIENEN ZONDER WERKEN DAN IN HUN LAND MET WERKEN.HET ZIJN NIET DE BRUIN MANNEN DIE IN FOUT ZIJN,HET ZIJN VOORAL DE RODE POLITIEKE RAKKERS VAN HIER DIE DEZE MENSEN NAAR HIER LATEN KOMEN ZODAT ONZE RODE BROEDERS VELE STEMMEN EN DIKKE POSTJES KRIJGEN NA DE VERKIEZINGEN.
Onze kleinkinderen zullen zeggen in de tijd van onze grootouders waren er nog vlamingen, nu zijn wij de laatste en zullen vijf maal per dag moeten bidden HALLA is groot.
Dank u politiekers.
De ziekekas
Pierre 27 september 2012, 09:50
wat ik hier boven allemaal lees kan ik maar beamen.deze probleemen doen zich in het ganse land voor en niet aleen in de grootsteden maar ook in de kleine gemeenten en dit terwijl deze mensen opelijk toegeven dat zij van ons land een moslim staat zullen maken niet nu direkt want zij hebben tijd veel tijd tot ons geld op is.ondertussen komen zij ook op in de poletiek!!! een gewaarschuwd man(vrouw)is er twee waard.
De ziekekas
Rita 26 september 2012, 23:12
OK, je moet dat niet allemaal op de marokkanen steken WIj onze regering heeft het zo ver laten komen .Vooral de socialisten als ze geweigerd hebben dat ze DNA wilden nemen mocht niet van hun enz.Zij zijn van veel de schuld.
De ziekekas
mariette van loock 26 september 2012, 19:38
je mag echt niets meer tegenwoordig ocharme de Islam iedereen is tegen hen Vergeet het maar Denken die onnozele politiekers dat onze kinderen WERK VAN HEN gaan krygen Onnozeler zakkenvullers Met 6O man weten ze niet meer TEGEN wat ze moeten debuteren MISSELYK
De ziekekas
mariette van loock 26 september 2012, 19:33
Volledig gelyk maar wat my zo boos maakt is dat ik dit alle dagen hoor sorry jaren van veel mensen op straat , aan de scholen en er wordt NIETS gedaan ZELFS met onze stem Ge gaat me toch niet wys maken dat al die mensen niet gehoord worden ofwel wordt Vlaams belang gediscrimilaseers ofwel komen de mensen in de stembus niet uit voor hun mening en zagen ze alleen maar op straat
Over Antwerps en Antwerps.be
Krommenaas 26 september 2012, 11:30
Bernard: wij linken de liekes als we ze op youtube vinden, maar dat is bij de liekes van den John ni 't geval. Ge kunt ze hier dus ni beluisteren.
Gastenboek
Totopere 25 september 2012, 21:15
De Strangers , Ferr Grignard en Wannes Van De Velde doen ons " thuis voelen " in A
Over Antwerps en Antwerps.be
lundstrom bernard 25 september 2012, 14:49
graag zou ik willen weten waaop ik moet klikken voor de
zangers te horen zingen. mijn nonkel zaliger was john
lundstrom en ik ben heel blij met aijn teksten.graag een antwoordje als het kan .met dank.bernard lundstrom
De ziekekas
kanniewaarzijn 25 september 2012, 13:22
Altijd maar lullen kunnen ze hier goe!!
De ziekekas
jef Kanon 25 september 2012, 11:35
mijn Familie had tot ergens eind jaren 80,begin 90 een openbare roepzaal.
Al van in de jaren 70's zaten daar de godganse dag marokaanse mannen op/en in de te verkopen meubels hun dag doorbrengen,meestal gekleed in lange gewaden.
Wat toen ook opviel was dat jonge gasten veel'breuken' hadden aan armen,handen ,benen???.
Locatie van heel het gebeuren:Borgerhout.
Had men toen op gepaste wijze vanuit de politiek ingegrepen,zouden wij nu heel die klooierij niet hebben.
Gastenboek
Marieke 25 september 2012, 10:39
Ik was blij deze Strangers nog eens te horen. Als rasechte sinjoor(in) ben ik toch fier dat er zo'n zangers zijn geweest die op een ludieke manier vroeger de stilaan opkomende veranderingen dierven aan te kaarten. Maar wat zien we nu? Je mag nog amper zulke liedjes zingen of je loopt het risico van die mannen met hun baarden en jange witte japonnen op je dak te krijgen. Mannen met baarden... Nog zoiets waarover gezongen werd. Al die wilden ter Kaapren varen moesten mannen met baarden zijn. Dat Meer... ze dat gespuis maar op dienen boot zetten en zover mogelijk wegsturen, dan zijn we er vanaf.
En waarom een dubbele nationaliteit? in mijn ogen heb je maar n nationaliteit nl die van je geboorte en GEEN andere meer. Neem al dat vreemd gespuis en ik zeg wel degelijk AL,hun dubbele natiionaliteit af en stuur ze, indien wangedrag terug naar het land van oorsprong. Opgeruimd staart netjes. Het zou hier in Borgerhout en Belgi in het algemeen veel rustiger en aangenamer leven zijn.
Enkele weken geleden deed ik een zoektocht in de buurt van de Handelstraat in Antwerpen. Wel, in die straat werd ik als vrouw alleen bekeken door iedereen als zou ik daar niet thuishoren. En zo voelde het ook. Het is er niet veilig. Gelukkig is er een politiekantoor in de straat zodat ik tenminste het gevoel kreeg dat het ietsje rustiger aanvoelde voor mij.
Al zitten die Tjoektjoeken 10x per dag in de moskee, dat stoort me niet,sjaajtjes op het hoofd ook niet, zolang ze maar niet lijk tante nonneke vroeger over straat lopen in 'zwart van kop tot teen,dat vind ik erover. ze moeten hun kultuur niet verwerpen. Ze moeten alleen leren aanpassen aan onze regels en normen.
En als die halve gare Belkasem vind dat het atomuim en de kathedraal afgoderij zijn, dat hij dan maakt dat hij weg is. Die vuiligheid kunnen we echt missen.
Die monumenten staan er al veel langer dan dat hij bestaat. Man, bol het hier af met al je onnozelaars die er in trappen in al de flauwe kul die je uitkraamt en ga terug naar "af" zoaks in het monopolyspel met het ene verschil, BLIJF ER en leef dr zoals het moet volgens jou. LAAT ONS MET RUST EN LEEF GINDER VERDER MET HET OPRUIEN VAN HALVE IDIOTEN DIE NIET NADENKEN, maar als een kip zonder kop meelopen.
En ook nog even dit, een volgeling van jou soort is onlangs in een sociale woning komen wonen. De bovenbuurvrouw (belgische) zij vriendelijk een goede dag tegen ZIJN vrouw. Meneer antwoorde daarop dat hij niet wil dat zijn vrouw tegen andere vrouwen praat. Is dat integreren?
WEG MET DIE MACHO'S!!!!! Ik kots ervan als ik deze verhalen zie en hoor. Heel de meute terug naar de schapen en de geiten in TJOEKTJOEKAND.
De ziekekas
Allochtone pilarenbijters buiten ! 24 september 2012, 22:00
De tekst van dit lied is niet overdreven ! De realiteit is nog erger zelfs... Ik word misselijk van die politiekers -met name die rooie rakkers die eender welk gespuis aantrekken en ze zo rap mogelijk stemrecht geven. Ondertussen goed voor 20 % van alle stemmen, daar rekenen ze wel op, die rooie honden. Als die ziekenkastoeristen weeral de boel op stelten zetten in HUN Borgerhout in naam van de profeet weten ze ondertussen dat ze niet gestraft worden. Bedankt Patrick Janssens.. Nog n of twee Meer... generaties en de Islam heeft haar hoofddoelstelling bereikt : Belgi is dan volledig gekoloniseerd door moslims. Het besef zal dan wel komen, maar te laat. Slechts n manier om ze weg te krijgen : KRAAN DICHT. Ik kan het niet meer zien die kwezels met hoofddoeken gelijk heilige dezekes, maar diezelfde dezekes werpen wel elk jaar straattuig dat ze NIET opvoeden en waar wij niet meer vanaf geraken en waarvoor wij dan nog betalen ook !! DIe Noord-Afrikanen lachen ons gewoon uit, die vinden ons slappe witte naeve werkertjes die graag betalen voor mocro's die de boel wat opvrolijken. In Nederland beginnen ze heel streng te worden ivm gezinshereniging en uitkeringen, en wat doen ze :inpakken en naar Belgi, want daar kunnen ze hun luizenleventje verder zetten. Enig idee hoeveel marokkanen in Marokko een eigen huis hebben naast een eigen huis hier, allemaal betaald met uitkeringen : 60 % !!!!!! 2 maanden per jaar trekken ze naar hun thuisland om telkens terug te komen met extra volk. IK BEN HET ZOOOOOO BEUUUUU !!! ER MOET IETS GEBEUREN : DE POLITIEKER DIE BALLEN TOONT GAAT VEEL STEMMEN KRIJGEN, maar ik vrees dat het niets gaat worden.
Dus bij deze aan alle profiteurs, straatkrapuul en pilarenbijters : OPROTTEN NU ! (ik ben voorstander van een oprotpremie als het niet anders kan) maar ik wil ze BUITEN als ze niet werken en BIJDRAGEN aan de maatschappij waarvoor ze GEKOZEN hebben. Stop die "cultuur" maar in je REET.
De ziekekas
Rudy 24 september 2012, 13:28
dez NU alle dagen voor de verkiezing op de radio
da zou prachtig zijn en dan de echte belgen nog hun stem op de goede lijst ...................
De ziekekas
sientje 24 september 2012, 12:22
Inderdaad, de Strangers waren heel vooruitziend, en dit liedje is meer dan up-to-date. Als ik "die meneer de Witte" op T.V. zie, dan draai het geluid af, ik kan er echt niet meer tegen, die man wil ons schuldgevoelens aansmeren, die we echt niet moeten hebben. Wij betalen voor profiteurs en avonturiers die hun landen ontvlucht zijn, omdat ze er weg moesten wegens wangedrag, allerhande misdrijven, en hier krijgen ze ineens alles in de schoot geworpen. Wij moeten hard werken, en onze Meer... politiekers doen niets liever dan geld uitdelen aan werkonwilligen, gespuis, om stemmen te krijgen, waarna zij dan weer kunnen profiteren van alles en nog wat! Ik baal van dit alles. Racist wordt je wel, zeker als je moslimburen krijgt, die ook van je willen profiteren, hun godsdienst verheerlijken en ziek spelen als ze aan het ramadannen zijn.
Foei Belgi, wat een rotzooi allemaal.
Gastenboek
Peer van der Burgh 24 september 2012, 11:12
Beste Antwerpenaren,
ik ben bij jullie terecht gekomen via Wannes van de Velde (ik zocht een tekst) maar nu zie ik dat jullie site veel meer te bieden heeft! Omdat ik ben opgegroeid met Suske & Wiske, omdat De Koninck mijn favoriete bier is, vanwege Wannes, en om nog veel meer redenen draag ik jullie stad een warm hart toe. Complimenten met deze prachtige site!!
Groeten uit Leiden, NL.
De ziekekas
Jules Janssen. 24 september 2012, 09:47
Dat lieke zult ge niet op de radio horen , je weet wel dan staat er de Witte met zijn gestapo klaar om ons de duivel aan te doen. In 1974 hebben we al in Antwerpen geprotesteerd tegen de vreemdelingen en er is nog altijd niks veranderd , integendeel er komen er massa's bij. Een echte schande van onze laffe politiekers die maar denken aan hun stemmekes. Arm belgie , leve Vlaanderen.
De ziekekas
doeteke 23 september 2012, 21:12
Zou een wet moeten zijn niet meer dan 1 kind als ze naar hier komen om het beter leven te hebben ??en dan ook als ze van het ocmw bijstand hebben !nee zeker da kan toch niet !!En als belgen er met een van ginder komen en wil trouwen doe dat ginder en blijf er breng ze hier allemaal niet in ons land binnen!Bezint eer ge begint.overvallers stuur ze onmiddelijk terug!!!!
De ziekekas
suzy wouters 23 september 2012, 20:02
Ik zou zeggen.....denk na op 14 oktober en KIES VOOR VEILIG!!!!!!
De ziekekas
marina 21 septerber 2012 23 september 2012, 16:05
van mij moesten alle vreemdelingen terug van waar ze komen ,,ik erg me er aan dood,met hun gedoe van rasit en hun kinderlijke uit drukkingen het zijn juist klein kinderen,,,,,wij als buitenlanders zouden het niet zo bond moeten maken in hun land,,,,,waarom die moskees hier zijn OCH ik stop hier mee want ik maakt me weeral boos om ,maar bij mij moesten ze allemaal weg weg weg
De ziekekas
Kris 23 september 2012, 14:14
Lang geleden ben ik naar het buitelnad geemigreerd. Was onlangst terug in Belgie en dacht eraan eens te gaan naar het stad. wat was dat!! dat loopt er vordomme vol vreemdelingen ik was als Antwerpenaar BESCHAAMD tegen mijn Spaanse vrouw en zoon te zeggen dat dit het centrum is van Antwerpen!!! Wat voor een belied voeren jullie ginder uit.Goe bezig.De gemeentestraat is een regelrechte schande verloedering gewoon te smerig om aan te zien.Hier in Spanje werkt het als je als pas aangespoelde Meer... vreemdeling aankomt als volgt: GEEN GRATIS - ocmw - sociale assistent - geld - woning - ziekenkas - dop - openbaar vervoer - enz in Spanje is het werken of BUITEN en dat is verdomme maar normaal ook de Spanjaarden krijg je echt niet zo gek dat ze gaan werken voor een ander de belastingsdruk is in Belgie is het hoogst van Europa wie betaald nu de rekening GIJLEN STOMME IDIOTEN!!
Sukkelaars.