Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player geïnstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

27/11 miracle
27/11 Thomasmi
26/11 Victoren
25/11 Jimmiemich
25/11 RaymondEn
Meer...

Forums

26/11 isorgijami
26/11 isorgijami
25/11 isorgijami
25/11 isorgijami
25/11 isorgijami
23/11 Anoniem
23/11 isorgijami
23/11 isorgijami
23/11 isorgijami
Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
marc 2 oktober 2012, 18:23
't ja tegenwoordig is't stad van allahman
Antwerpse Spelling
Herman 2 oktober 2012, 14:02
Deuniêne schraiftet zoê,dennândereu oep zaain maneer,mor achet kunt leeze en agget verstoa ,wat mutte dan noch miêr émme ?tàergsteunis datter Marrokkoane zén diejas tsogoè spreeke nas wai ,mor das teege datter neu marrokoanse burgemiêster oeppongs stadhois zit...Gedoan mé pengse en appelspais mè Aentwaerpse kâerremis...tsal wel mè koeskoes,mesjwie en sischkebap zén binnekeûrt.Aige schuld,dikkenbult !Awweuzeu zélf ni kunne boitegoeie,stemt dan oep eemand dienasda wél kan !
De ziekekas
Herman 2 oktober 2012, 13:28
D'as allemaal juist hierboven ,maar als échte Antwerpenaar doen we er weinig of niets aan en lullen maar aan den toog wat WIJ er allemaal aan zullen doen ,of aan gaan doen terwijl we allemaal weten dat het bij toogzeiken en lullen zal blijven !Ik woon -gelukkig- in het buitenland en heb weinig recht van spreken vermits ik niet aan den lijve ondervind wat voor miserie wij Antwerpenaars hebben doordat we ooit die gastarbeiders hebben binnengehaald.Vorige week was ik in Antwerpen en had een sterk Meer... gevoel van onveiligheid,surtout om en rond het centraal station in Antwerpen;Turken,Afghanen,Polen,Russen,Roemenen,Yougo's,de zwartste negers uit alle delen van Afrika,en het grotendeels van de meisjes en vrouwen met een sjaaltje op hun kop...ik was blij dat ik een marokkaan zag !
Ik kan het ook niet verhelpen en slechts onmachtig terugkijken op mijn Antwerpen van weleer...Hoe noemen ze dat ?;Een multikulturele samenleving...??Ach...hier hebben wij af en toe ook eens kakkerlakken maar die kunnen we makkelijk doodstampen.!Antwerpen huilt waar het eens heeft gelachen.Géft main poas mor on denongt!
De ziekekas
Roger 1 oktober 2012, 00:04
En maar betalen betalen betalen voor heel die verziekte nest zet U neder en zie doe nu eens een terraske bij jozef wat dat daar op straat rondloopt dat is toch niet normaal meer zwaansdenawa!!> ge zijt precies in conge in afrika en wat werkt daarvan al wat dat daarvan rondloopt 10%? de rest hangt aan het ocmw infuus en lachen ons allemaal uit ik zou als Afrikaan ook naar Belgie gaan die stomme Belgie allemaal laat ze maar betalen nog rap ne kleine maken hieiereze ne losse vos ik heb toch niks Meer... beters te doen en weeral meer kans om te mogen blijven + kindergeld ja ja janssenske ik hoop dat dat ge dit leest makker want gij zijt nogal een petatendraaier ge hebt het allemaal goe gearangeerd jong!! Aaarm Antwaarpe....ik beklaag de komende generaties60 jaar geleden moest ge een Afrikaan zoeken in Antwerpen heel af en toe zag ge er eens eene in een stamenee binnenwaaien met Afrikaanse beeldekens en zie dat nu af op amper 60 jaar tijd
De ziekekas
conny 30 september 2012, 20:50
tis naa meer dan 25jaor te laot ons kindere zen der me opgegroit en weite ni beter en verstaon ons ni met de verkiezing slage wer een paor saome enist wer tzelfde dus denke ze laot die stoeme belge maar in un waon enswest kunne ze wer voert foeffele chappo stad A
De ziekekas
rosse 30 september 2012, 18:49
het is gewoon een schande zoals het in Borgerhout gaat men moet maar kijken met hetgeen er gebeurde tijdens de reusekensstoet en dat voor een film waar wij hiet niets mee te maken hebben . Voor deze groep mensen is alles goed om te protesteren dat zouden wij Belgen moeten proberen in Marokko, we vlogen allemaal direkt in de gevangenis en zouden er moeten blijven , hier in Borgerhout worden ze opgepakt en na en paar uurtjes zijn ze weer vrij en beginnen terug . Het is te hopen dat er een ander bestuur in Antwerpen komt om dit en nog vele andere problemen op te lossen en dat zal niet gebeuren als men voor Janssen of voor de VLD stemt hopelijk wordt Bart De Wever de volgende burgemeester en doet hij hier iets aan
De ziekekas
Arnold 30 september 2012, 18:43
Tis te laat, we kunnen er niets meer aan veranderen, zo denken wij als oudere generatie erover. Tis aan de jongeren om in te grijpen, maar ja, ze hebben alles hé. Waarom zouden hun nog moe maken? Wacht maar, als het geld op is, dan zal men wel wakker worden.
De ziekekas
EDIVA 30 september 2012, 14:57
Schande omdat onze eigen mensen ons verkopen voor stemgeld dat wij Vlamingen betalen om boeven te onderhouden en in luxe te
laten leven met alle voorzieningen die onze " eigen mensen "
niet eens krijgen !
Dit politiek gedoe is een " beerput " die héééél hard stinkt en onze kleinkinderen zullen moeten leven in die stank!
KIES BETER OP 14 OKTOBER !!!!
De ziekekas
constant peeters 29 september 2012, 23:37
Ik heb niks tegen die vreemdelingen als ze hun aanpassen aan onze wetten. Maar de meeste willen het andersom en dat
kan echt niet . Als ge niet kontent bent met onze regels ga dan terug van waar je komt ik ga u zeker niet missen.
En de grootste fout zijn onze politiekers die late alles toe als ze maar stemen halen rood groen purper neom maar op ze hebben nen grote bek en dat is ook alles kijk maar naar janssens
De ziekekas
jef 29 september 2012, 23:11
Indien Bart De Wever bergemeester word, zou er dan iets veranderen ...vraag ik me af!!
De ziekekas
frani 29 september 2012, 23:03
Ik ben ook zeer bang voor de toekomst van mijn kleinkinderen.Als je nu ziet welke voorrechten die van de islam allemaal hebben verkregen...overals worden moskees gebouwd.Langs alle kanten krijgen zij voorrang van allerlei aard. De nagel op de kop....ook al een eigen islammarkt. Ik ril ervan om savonds naar het nieuws te zien op tv. VLAAMS BELANG ,doe er aub iets aan( maar ik vrees dat het daarvoor al lang te laat is) ARM VLAANDEREN
Antwerpse Uitdrukkingen
Kevin 29 september 2012, 11:41
van kiekestront kunde gen kippesoep maken!
De ziekekas
Eufrasie 29 september 2012, 09:37
Tees probleem is er nie alleen in antwerpen, het is overal in vlaanderen. Iedereen klaagt en zaagt erover, maar toch stemmen ze nog op de verkeerde partijen, de partijen die nen hoop eieren onder ulder gat leggen. Voor een deel is het allemaal al te laat, maar men kan ten minste proberen om er een stop op te zetten en hopelijk binnen enkele tientallen jaren terug te dringen. Maar daarvoor zijn er nog veel te veel naieve mensen hier in vlaanderen!
De schêreslip
Geldolf Tony 28 september 2012, 22:03
Weet er iemand of dit liedje op cd of dvd uitgeven werd?
Vriendelijke groeten
Tony Geldolf
De ziekekas
laurent 28 september 2012, 14:10
eerst heben moeten vechten tegen de pastoors en nonnen met hun kappen. Nu trekken ze ons de islam door onze stroot en moete we vechten tegen de hoofddoeken en andere kledingstukken om zich onkenbaar te maken.
Laten wij nog maar verder steun geven aan de SP en Groen en dan kunnen we binnen enkele weken of maanden ten strijde trekken tegen... maar dit eal voor onze klein en achterkleinkinderen zijn.
De ziekekas
Peeters Ludo 28 september 2012, 12:30
Vooral in Antwerpen is het onnoemelijk erg wat misschien wel iets te maken heeft met de huidige burger die deze mensen aan de lijve zeer goed kent.De autochtone inwoner heeft hier geen ballen te vertellen en al wat die ander hebben en krijgen betalen wijj braaf, niemand snapt het behalve de regerende massa maar er is één zekerheid het zal nog erger worden.
De ziekekas
floeber 27 september 2012, 23:36
ik denk dat het ergste nog moet komen

arm Antwaarpen ???
De ziekekas
JOS BECKX 27 september 2012, 22:33
DE STAD IS VAN IEDEREEN
WIJ ZULLEN EENS ZIEN VAN WIE DE STAD IS.ALS DE BURGEMEESTER
MOHAMET OF ALI HEET.
Karsmis deur de jare
Harry S. 27 september 2012, 21:50
In 1994 heb ik voor 24 collega's op het werk evenzoveel cassettebandjes gemaakt met 12 kerstliedjes erop (als kerstcadeautje). Dat kopiëren deed ik overigens weer op verzoek van een andere collega, die blijkbaar de LP thuis had.
Per heden (eind september 2012) ben ik al mijn AC's aan het digitaliseren en kom ik dus ook diezelfde 12 kerstliedjes tegen, waarvan ik NU zeker weet (via Google), dat ze gezongen worden door Stafke Fabri.
De exacte titels en teksten heb ik echter niet.
Desgewenst kan ik er voor u een audio-cd van branden en die opsturen o.i.d.
Misschien bent u al lang voorzien.
Dan gaat het over.
Ik wacht dus rustig af. De site-beheerders mogen mijn mail-adres aan u doorgeven.
Antwerpse Uitdrukkingen
JAN LENS 27 september 2012, 15:04
ônze pae was ne gouje lôbbe, dôr konde soems me ôn iêt aizer ouver gon.
Antwerpse Uitdrukkingen
JAN 27 september 2012, 14:47
Ounze pae was ne gouje löbbe, dör konde soems me 'n iêt aizer ouver gon.
De ziekekas
Diane Redig 27 september 2012, 13:40
Ge weet nu op wie je moet stemmen ,en dan pas zal er iets veranderen.......zeker niet op Jansens!!!
De ziekekas
ROMA 27 september 2012, 10:53
DIE BRUINE MANNEN HEBBEN GELIJK DAT ZIJ NAAR ONS LANDJE KOMEN. ALS IK EEN MAROKAAN WAS ZOU IK OOK NAAR HIER KOMEN,
HIER MEER VERDIENEN ZONDER WERKEN DAN IN HUN LAND MET WERKEN.HET ZIJN NIET DE BRUIN MANNEN DIE IN FOUT ZIJN,HET ZIJN VOORAL DE RODE POLITIEKE RAKKERS VAN HIER DIE DEZE MENSEN NAAR HIER LATEN KOMEN ZODAT ONZE RODE BROEDERS VELE STEMMEN EN DIKKE POSTJES KRIJGEN NA DE VERKIEZINGEN.
Onze kleinkinderen zullen zeggen in de tijd van onze grootouders waren er nog vlamingen, nu zijn wij de laatste en zullen vijf maal per dag moeten bidden HALLA is groot.
Dank u politiekers.
De ziekekas
Pierre 27 september 2012, 09:50
wat ik hier boven allemaal lees kan ik maar beamen.deze probleemen doen zich in het ganse land voor en niet aleen in de grootsteden maar ook in de kleine gemeenten en dit terwijl deze mensen opelijk toegeven dat zij van ons land een moslim staat zullen maken niet nu direkt want zij hebben tijd veel tijd tot ons geld op is.ondertussen komen zij ook op in de poletiek!!! een gewaarschuwd man(vrouw)is er twee waard.
De ziekekas
Rita 26 september 2012, 23:12
OK, je moet dat niet allemaal op de marokkanen steken WIj onze regering heeft het zo ver laten komen .Vooral de socialisten als ze geweigerd hebben dat ze DNA wilden nemen mocht niet van hun enz.Zij zijn van veel de schuld.