Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player genstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

08/12 Martine Van Santvliet
05/12 Vertongen Lucas
30/11 A KAg
17/11 carlier paule
16/11 niels
Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
frani 29 september 2012, 23:03
Ik ben ook zeer bang voor de toekomst van mijn kleinkinderen.Als je nu ziet welke voorrechten die van de islam allemaal hebben verkregen...overals worden moskees gebouwd.Langs alle kanten krijgen zij voorrang van allerlei aard. De nagel op de kop....ook al een eigen islammarkt. Ik ril ervan om savonds naar het nieuws te zien op tv. VLAAMS BELANG ,doe er aub iets aan( maar ik vrees dat het daarvoor al lang te laat is) ARM VLAANDEREN
Antwerpse Uitdrukkingen
Kevin 29 september 2012, 11:41
van kiekestront kunde gen kippesoep maken!
De ziekekas
Eufrasie 29 september 2012, 09:37
Tees probleem is er nie alleen in antwerpen, het is overal in vlaanderen. Iedereen klaagt en zaagt erover, maar toch stemmen ze nog op de verkeerde partijen, de partijen die nen hoop eieren onder ulder gat leggen. Voor een deel is het allemaal al te laat, maar men kan ten minste proberen om er een stop op te zetten en hopelijk binnen enkele tientallen jaren terug te dringen. Maar daarvoor zijn er nog veel te veel naieve mensen hier in vlaanderen!
De schreslip
Geldolf Tony 28 september 2012, 22:03
Weet er iemand of dit liedje op cd of dvd uitgeven werd?
Vriendelijke groeten
Tony Geldolf
De ziekekas
laurent 28 september 2012, 14:10
eerst heben moeten vechten tegen de pastoors en nonnen met hun kappen. Nu trekken ze ons de islam door onze stroot en moete we vechten tegen de hoofddoeken en andere kledingstukken om zich onkenbaar te maken.
Laten wij nog maar verder steun geven aan de SP en Groen en dan kunnen we binnen enkele weken of maanden ten strijde trekken tegen... maar dit eal voor onze klein en achterkleinkinderen zijn.
De ziekekas
Peeters Ludo 28 september 2012, 12:30
Vooral in Antwerpen is het onnoemelijk erg wat misschien wel iets te maken heeft met de huidige burger die deze mensen aan de lijve zeer goed kent.De autochtone inwoner heeft hier geen ballen te vertellen en al wat die ander hebben en krijgen betalen wijj braaf, niemand snapt het behalve de regerende massa maar er is n zekerheid het zal nog erger worden.
De ziekekas
floeber 27 september 2012, 23:36
ik denk dat het ergste nog moet komen

arm Antwaarpen ???
De ziekekas
JOS BECKX 27 september 2012, 22:33
DE STAD IS VAN IEDEREEN
WIJ ZULLEN EENS ZIEN VAN WIE DE STAD IS.ALS DE BURGEMEESTER
MOHAMET OF ALI HEET.
Karsmis deur de jare
Harry S. 27 september 2012, 21:50
In 1994 heb ik voor 24 collega's op het werk evenzoveel cassettebandjes gemaakt met 12 kerstliedjes erop (als kerstcadeautje). Dat kopiren deed ik overigens weer op verzoek van een andere collega, die blijkbaar de LP thuis had.
Per heden (eind september 2012) ben ik al mijn AC's aan het digitaliseren en kom ik dus ook diezelfde 12 kerstliedjes tegen, waarvan ik NU zeker weet (via Google), dat ze gezongen worden door Stafke Fabri.
De exacte titels en teksten heb ik echter niet.
Desgewenst kan ik er voor u een audio-cd van branden en die opsturen o.i.d.
Misschien bent u al lang voorzien.
Dan gaat het over.
Ik wacht dus rustig af. De site-beheerders mogen mijn mail-adres aan u doorgeven.
Antwerpse Uitdrukkingen
JAN LENS 27 september 2012, 15:04
nze pae was ne gouje lbbe, dr konde soems me n it aizer ouver gon.
Antwerpse Uitdrukkingen
JAN 27 september 2012, 14:47
Ounze pae was ne gouje lbbe, dr konde soems me 'n it aizer ouver gon.
De ziekekas
Diane Redig 27 september 2012, 13:40
Ge weet nu op wie je moet stemmen ,en dan pas zal er iets veranderen.......zeker niet op Jansens!!!
De ziekekas
ROMA 27 september 2012, 10:53
DIE BRUINE MANNEN HEBBEN GELIJK DAT ZIJ NAAR ONS LANDJE KOMEN. ALS IK EEN MAROKAAN WAS ZOU IK OOK NAAR HIER KOMEN,
HIER MEER VERDIENEN ZONDER WERKEN DAN IN HUN LAND MET WERKEN.HET ZIJN NIET DE BRUIN MANNEN DIE IN FOUT ZIJN,HET ZIJN VOORAL DE RODE POLITIEKE RAKKERS VAN HIER DIE DEZE MENSEN NAAR HIER LATEN KOMEN ZODAT ONZE RODE BROEDERS VELE STEMMEN EN DIKKE POSTJES KRIJGEN NA DE VERKIEZINGEN.
Onze kleinkinderen zullen zeggen in de tijd van onze grootouders waren er nog vlamingen, nu zijn wij de laatste en zullen vijf maal per dag moeten bidden HALLA is groot.
Dank u politiekers.
De ziekekas
Pierre 27 september 2012, 09:50
wat ik hier boven allemaal lees kan ik maar beamen.deze probleemen doen zich in het ganse land voor en niet aleen in de grootsteden maar ook in de kleine gemeenten en dit terwijl deze mensen opelijk toegeven dat zij van ons land een moslim staat zullen maken niet nu direkt want zij hebben tijd veel tijd tot ons geld op is.ondertussen komen zij ook op in de poletiek!!! een gewaarschuwd man(vrouw)is er twee waard.
De ziekekas
Rita 26 september 2012, 23:12
OK, je moet dat niet allemaal op de marokkanen steken WIj onze regering heeft het zo ver laten komen .Vooral de socialisten als ze geweigerd hebben dat ze DNA wilden nemen mocht niet van hun enz.Zij zijn van veel de schuld.
De ziekekas
mariette van loock 26 september 2012, 19:38
je mag echt niets meer tegenwoordig ocharme de Islam iedereen is tegen hen Vergeet het maar Denken die onnozele politiekers dat onze kinderen WERK VAN HEN gaan krygen Onnozeler zakkenvullers Met 6O man weten ze niet meer TEGEN wat ze moeten debuteren MISSELYK
De ziekekas
mariette van loock 26 september 2012, 19:33
Volledig gelyk maar wat my zo boos maakt is dat ik dit alle dagen hoor sorry jaren van veel mensen op straat , aan de scholen en er wordt NIETS gedaan ZELFS met onze stem Ge gaat me toch niet wys maken dat al die mensen niet gehoord worden ofwel wordt Vlaams belang gediscrimilaseers ofwel komen de mensen in de stembus niet uit voor hun mening en zagen ze alleen maar op straat
Over Antwerps en Antwerps.be
Krommenaas 26 september 2012, 11:30
Bernard: wij linken de liekes als we ze op youtube vinden, maar dat is bij de liekes van den John ni 't geval. Ge kunt ze hier dus ni beluisteren.
Gastenboek
Totopere 25 september 2012, 21:15
De Strangers , Ferr Grignard en Wannes Van De Velde doen ons " thuis voelen " in A
Over Antwerps en Antwerps.be
lundstrom bernard 25 september 2012, 14:49
graag zou ik willen weten waaop ik moet klikken voor de
zangers te horen zingen. mijn nonkel zaliger was john
lundstrom en ik ben heel blij met aijn teksten.graag een antwoordje als het kan .met dank.bernard lundstrom
De ziekekas
kanniewaarzijn 25 september 2012, 13:22
Altijd maar lullen kunnen ze hier goe!!
De ziekekas
jef Kanon 25 september 2012, 11:35
mijn Familie had tot ergens eind jaren 80,begin 90 een openbare roepzaal.
Al van in de jaren 70's zaten daar de godganse dag marokaanse mannen op/en in de te verkopen meubels hun dag doorbrengen,meestal gekleed in lange gewaden.
Wat toen ook opviel was dat jonge gasten veel'breuken' hadden aan armen,handen ,benen???.
Locatie van heel het gebeuren:Borgerhout.
Had men toen op gepaste wijze vanuit de politiek ingegrepen,zouden wij nu heel die klooierij niet hebben.
Gastenboek
Marieke 25 september 2012, 10:39
Ik was blij deze Strangers nog eens te horen. Als rasechte sinjoor(in) ben ik toch fier dat er zo'n zangers zijn geweest die op een ludieke manier vroeger de stilaan opkomende veranderingen dierven aan te kaarten. Maar wat zien we nu? Je mag nog amper zulke liedjes zingen of je loopt het risico van die mannen met hun baarden en jange witte japonnen op je dak te krijgen. Mannen met baarden... Nog zoiets waarover gezongen werd. Al die wilden ter Kaapren varen moesten mannen met baarden zijn. Dat Meer... ze dat gespuis maar op dienen boot zetten en zover mogelijk wegsturen, dan zijn we er vanaf.
En waarom een dubbele nationaliteit? in mijn ogen heb je maar n nationaliteit nl die van je geboorte en GEEN andere meer. Neem al dat vreemd gespuis en ik zeg wel degelijk AL,hun dubbele natiionaliteit af en stuur ze, indien wangedrag terug naar het land van oorsprong. Opgeruimd staart netjes. Het zou hier in Borgerhout en Belgi in het algemeen veel rustiger en aangenamer leven zijn.
Enkele weken geleden deed ik een zoektocht in de buurt van de Handelstraat in Antwerpen. Wel, in die straat werd ik als vrouw alleen bekeken door iedereen als zou ik daar niet thuishoren. En zo voelde het ook. Het is er niet veilig. Gelukkig is er een politiekantoor in de straat zodat ik tenminste het gevoel kreeg dat het ietsje rustiger aanvoelde voor mij.
Al zitten die Tjoektjoeken 10x per dag in de moskee, dat stoort me niet,sjaajtjes op het hoofd ook niet, zolang ze maar niet lijk tante nonneke vroeger over straat lopen in 'zwart van kop tot teen,dat vind ik erover. ze moeten hun kultuur niet verwerpen. Ze moeten alleen leren aanpassen aan onze regels en normen.
En als die halve gare Belkasem vind dat het atomuim en de kathedraal afgoderij zijn, dat hij dan maakt dat hij weg is. Die vuiligheid kunnen we echt missen.
Die monumenten staan er al veel langer dan dat hij bestaat. Man, bol het hier af met al je onnozelaars die er in trappen in al de flauwe kul die je uitkraamt en ga terug naar "af" zoaks in het monopolyspel met het ene verschil, BLIJF ER en leef dr zoals het moet volgens jou. LAAT ONS MET RUST EN LEEF GINDER VERDER MET HET OPRUIEN VAN HALVE IDIOTEN DIE NIET NADENKEN, maar als een kip zonder kop meelopen.
En ook nog even dit, een volgeling van jou soort is onlangs in een sociale woning komen wonen. De bovenbuurvrouw (belgische) zij vriendelijk een goede dag tegen ZIJN vrouw. Meneer antwoorde daarop dat hij niet wil dat zijn vrouw tegen andere vrouwen praat. Is dat integreren?
WEG MET DIE MACHO'S!!!!! Ik kots ervan als ik deze verhalen zie en hoor. Heel de meute terug naar de schapen en de geiten in TJOEKTJOEKAND.
De ziekekas
Allochtone pilarenbijters buiten ! 24 september 2012, 22:00
De tekst van dit lied is niet overdreven ! De realiteit is nog erger zelfs... Ik word misselijk van die politiekers -met name die rooie rakkers die eender welk gespuis aantrekken en ze zo rap mogelijk stemrecht geven. Ondertussen goed voor 20 % van alle stemmen, daar rekenen ze wel op, die rooie honden. Als die ziekenkastoeristen weeral de boel op stelten zetten in HUN Borgerhout in naam van de profeet weten ze ondertussen dat ze niet gestraft worden. Bedankt Patrick Janssens.. Nog n of twee Meer... generaties en de Islam heeft haar hoofddoelstelling bereikt : Belgi is dan volledig gekoloniseerd door moslims. Het besef zal dan wel komen, maar te laat. Slechts n manier om ze weg te krijgen : KRAAN DICHT. Ik kan het niet meer zien die kwezels met hoofddoeken gelijk heilige dezekes, maar diezelfde dezekes werpen wel elk jaar straattuig dat ze NIET opvoeden en waar wij niet meer vanaf geraken en waarvoor wij dan nog betalen ook !! DIe Noord-Afrikanen lachen ons gewoon uit, die vinden ons slappe witte naeve werkertjes die graag betalen voor mocro's die de boel wat opvrolijken. In Nederland beginnen ze heel streng te worden ivm gezinshereniging en uitkeringen, en wat doen ze :inpakken en naar Belgi, want daar kunnen ze hun luizenleventje verder zetten. Enig idee hoeveel marokkanen in Marokko een eigen huis hebben naast een eigen huis hier, allemaal betaald met uitkeringen : 60 % !!!!!! 2 maanden per jaar trekken ze naar hun thuisland om telkens terug te komen met extra volk. IK BEN HET ZOOOOOO BEUUUUU !!! ER MOET IETS GEBEUREN : DE POLITIEKER DIE BALLEN TOONT GAAT VEEL STEMMEN KRIJGEN, maar ik vrees dat het niets gaat worden.
Dus bij deze aan alle profiteurs, straatkrapuul en pilarenbijters : OPROTTEN NU ! (ik ben voorstander van een oprotpremie als het niet anders kan) maar ik wil ze BUITEN als ze niet werken en BIJDRAGEN aan de maatschappij waarvoor ze GEKOZEN hebben. Stop die "cultuur" maar in je REET.
De ziekekas
Rudy 24 september 2012, 13:28
dez NU alle dagen voor de verkiezing op de radio
da zou prachtig zijn en dan de echte belgen nog hun stem op de goede lijst ...................