Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player genstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

24/02 warreke
23/02 sloeberke
23/02 TiM
19/02 marc
19/02 Marc
Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

Antwerpse Uitdrukkingen
Lange Wapper 23 november 2012, 20:19
da kaen maajnen broane ni trekke zenneh!

(ik ben platzak: bruine = portefeuille)
Daar gaad in Aentwaerpe
eduardus broeckx 23 november 2012, 12:25
ik ben al jaren fan van de strangers
heb ook de handtekeningaktie mede ondersteunt tot verwezelijking van de cd box al ons liekes
na aanschaf van deze box met de bedoeling mijn verzameling volledig te krijgen deden de strangers nog een laatste maal mede aan een wedstrijd ik denk georganizeerd door atv
de wedstrijd ging over het beste liedje over antwerpen
om mijn collectie volledig te krijgen ben ik op zoek naar dit liedje
ik weet dat er een cd uitgebracht geweest is met dit liedje
met een aantal varianten
wie kan mij helpen?
Lot de Wapper mor kome
Janssens Frank 19 november 2012, 23:27
Hodde ze in den taid die brug al gemokt,
dan hatter na giene ziever over gewest van al die mengse
die denken da's et beter wete.
oe lank go da na nog dure eer da da in de sacoche is?
de Frank.
Een Antwerps leenwoord in het Engels
Doederik 19 november 2012, 20:58
Grappig; ik wou hier just een van de dagen eens een forumdraad openen over "worst":

In het Engels wordt worst uitgesproken als weust, duidelijk benvloed door de Antwerpse uitspraak van worst "wst"; nog maar eens een bewijs dat het Antwerps de oudste oertaal is!
De ziekekas
TC 16 november 2012, 21:28
Vroeger had je vrije meningsuiting,.... maar nu ; indien je beklag maakt omdat je t dikwijls door Marokkanen werd getreiterd terwijl je gewoon maar uitgaat om plezier te maken, en je maakt de opmerking dat ze maar hun eigen landje op stelten moeten zetten dan ben je reeds bij het gerecht geklasseerd als racist. En de media : geloof me, die spelen mee,.... aan de andere kant natuurlijk!
De ziekekas
TC 16 november 2012, 21:23
(zie reactie 4okt 2012) Flikken hadden mijn computers in beslag genomen omdat er racisme op te vinden was. Ik kreeg ze nadien terug. De computerkasten waren serieus beschadigd. 1 nieuwe recentere harde schijf was stuk. Geen enkel bestand kon niet meer gevonden worden. Ik diende daarna klacht in vanwege de schade. Ik kreeg van het parket een brief terug dat ik via de verzekering mijn rechtsbijstand kon raadplegen om mijn schade te verhalen. Wat blijkt nu : namelijk de maatschappij DVV wil niet Meer... tussen komen omwille dat ik van racisme werd veroordeelt. En ze wensen geen leden in hun bestand te hebben die racistisch zijn. Gevolg : mijn polissen werden van hun kant maar opgezegd. Ik wil hierbij wel vermelden dat de medewerkers van het plaatselijk DVV kantoor me zeer goed hebben geholpen,en deze zaak zeer diskreet en correct wenstte af te handelen in verband met de schade. Het is namelijk het hoofdkantoor van Brussel DVV die alle polissen hebben opgeschort! Aan DVV de vraag : gaat U nu alle kiezers van het VB en NVA hun polissen opschorten? Aan allen die bij DVV zijn aangesloten en hetzelfde gedachtengoed hebben : schort uw polis op bij DVV en sluit je aan bij een andere maatschappij!
De ziekekas
CLAER 15 november 2012, 22:17
HET ZAL GEEN 50 JAAR MEER DUREN OF DE 3 WERELD
OORLOG KOMT ER AAN .
EUROPA HEEFT ER OM GEVRAAGD
DE MENSEN VAN SOMMIGE LANDEN PASSEN NIET BIJ ONZE
CULTUREN HET IS TE GROOT VERSCHIL
HET DRAAIT ALLEMAAL OM GELD EN MACHT
De ziekekas
godelieve 15 november 2012, 09:45
Ik heb niks tegen vreemdelngen wanneer ze behandeld worden als de belgen,werken als de belgen en kontrole krijgen als de belgen nederlands leren en belasting betalen, bij lang ziek zijn of dop eraf goeien zoals de belgen,en terug naar het land van herkomst,zonder ons belgisch geld.
De ziekekas
Marieke 14 november 2012, 09:20
Vroeger mocht dit gezongen worden.
Als er straks de ene of andere Marokkaan dit liedje nog eens hoort komt er steevast weer rel en ambras van.
Ik eb m'n art geslote
trollinator 13 november 2012, 20:57
als ge kakt langst uwe piet dan is't een verkerde port
Ik eb m'n art geslote
Keb men art ok geslote 13 november 2012, 20:56
kei nice liedje
Ik eb m'n art geslote
trollinator 13 november 2012, 20:55
super liedje!
De ziekekas
Slurfke 12 november 2012, 09:50
En wat als de Belgskes eens een andere nationaliteit zouden aannemen..... en dan terug naar Belgi komen ?
Pomme d'amour
Veerle 11 november 2012, 12:10
Dan ben ik toch niet de enigste die dat denkt, zeker weten een man met een hoge dunk maar eigenlijk niets waard
De ziekekas
bieke 9 november 2012, 07:15
vertel zoveel moppen als je wil over de hollanders en iedereen lacht zich een kriek!
Vertel je een mop over alloctonen en je bent een racist
De ziekekas
michel- telefon 29 oktober 2012, 18:20
(vervolg) hoofd en gaat hij naar de "echte Belgen" luisteren.
De verziekte omgeving (zonder de hulp van de ziekenkas-HA HA)
moet te genezen zijn !!!!!
En eerlijk gezegd... Amnesty int. /hulp voor mensen zonder papieren ..... stop daarmee en gooi die organisators buiten ,naar het land waar die mensen vandaan komen .Ze zullen wel anders gaan denken !

Asta la vista
De ziekekas
michel- telefon 29 oktober 2012, 18:12
Kom juist uit het buitenland (2 maanden verbleven) ze lachen ons allen vierkantig uit !!!! maar eerlijk gezegd, het is daar niet veel beter.voor mijn part mag iedere vreemdeling in MIJN landje komen wonen,werken of rentenieren.zolang ze niet profiteren enz.(teveel om alles op te noemen) De grote schuldigen zijn in feite wij: het zijn wij die de politieke rotzooi hebben gekozen .Wij moeten de schuld niet op de politiekers steken maar op die mensen die hen gekozen hebben.Binnen enkele jaartjes (4 Meer... j ) zijn we samen met pensioen en wedden dat we dit apenland verlaten?!en ....; nog het liefst uit Europa.50 jaar in de 1 mei stoet gelopen in Antwerpen ?????? ja,met de rooie,ben zeker geen vreemdelingen hater maar de rood en groen zijn de schuldigen .Hopelijk heeft Bartje wat meer verstand in z'n
Oep et Scheld gon vre
H.Geers 29 oktober 2012, 10:44
Ik werk al 17 jaar in Antwerpen en voel mij als grensbewoner, ik woon in Ossendrecht, helemaal thuis als ik dit soort liedjes hoor.
groetjes, henk
De ziekekas
roger catrysse 26 oktober 2012, 14:22
De nva gaat alles oplossen, de vreemden beter behandelen nog meer pamperen en nog meer rechten. Dat is hetgeen de Vlaamse mens wenst.Proficiat nva
De ziekekas
de meyer 26 oktober 2012, 09:58
En persoon kan en zal wellicht hier concreet iets aan veranderen, laat ons bidden dat Bartje er in 2014 kan over beslissen !!!!!
De ziekekas
Ren 24 oktober 2012, 17:09
Nu gaan er weer 4.500 werklozen van Ford-Genk bijkomen en elders in andere bedrijven nog ontslagen. Maar, de idiote politiekers laten weer massaal illegalen en asielzoekers binnen om hier te komen "werken" (???) Er is bijna geen werk voor de echte Belgen, laat staan voor die buitenlanders ! En wij maar betalen om hunne kop open te houden. Er moet hoogdringend een asielstop gebeuren. En T-shirt Patrick Janssens ook met zijn griezelige slogan, "'t stad is van iederen" (??) Dus, Meer... de "Koekestad" wordt te grabbel gegooid voor illegalen, asielzoekers, Albanese maffia en Oost-Europeanen, die hier met geweld, "gratis inkopen" komen doen. Het gerecht en advocaten zijn hun beschermvrienden, de echte Belgen, die zijn heden maar tweede-rangsburgers geworden die in de toekomst, niets meer te zeggen gaan hebben.
De ziekekas
Ren 21 oktober 2012, 20:51
er is geen n partij die vlaams gezind wil zijn,het gaat en alleen maar om meer geld in hunne geldbeugel,waarom zoveel partijen ??? waarom geen gemengde partij???maar wel vlaams ingesteld.zet al die niet europese vreemdelingen buiten doe gelijk in Amerika twee jaar in dienst in het leger, trouw zweren aan devlag
Al die nieuwe belgen gaan hier met onze euro lopen.
hOE ZOU HETKOMEN DAT WE ARMER WORDEN??? POLITIEKERS WORD IS WAKKER A.U.B .DENK AAN JAN COECK EN PIETER GOETHALS
De ziekekas
rudi 21 oktober 2012, 15:50
heb vroeger in een ijzer magazijn gewerkt en ook ruzie met vreemdeling ,ik werkte er al 4 jaar resultaat ik buiten hij werkt er nog
De ziekekas
stefaan 18 oktober 2012, 11:37
vorige week ruzie op het werk tussen een blanke en een zwarte. blanke werkt er al jaren,zwarte nog geen 2maand. wie vloog er buiten denkt ge? juist! de bedrijven zien ze ook graag komen want die moeten ze minder betalen en daarbij maakt het zelfs niet uit of ze nederlands kennen.
De ziekekas
Willy 17 oktober 2012, 10:27
Wij, Vlamingen (en ook belgen ), gaan gewoon kapot uit gebrek aan solidariteit ! Maar wie gaat er zich nu ooit bemoeien met de enorme bevolkingsaangroei ? Politiekers ? Die zijn er enkel om hun vergoedingen van de vele bij-jobs te incasseren !