Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player geďnstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

05/07 Chris C
15/06 summer
09/06 ucheuche
Meer...

Forums

13/07 Anoniem
13/07 Anoniem
13/07 Anoniem
09/07 Anoniem
07/07 Anoniem
18/06 Anoniem
14/05 Anoniem
07/05 Anoniem
24/04 Anoniem
Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
marina 21 septerber 2012 23 september 2012, 16:05
van mij moesten alle vreemdelingen terug van waar ze komen ,,ik erg me er aan dood,met hun gedoe van rasit en hun kinderlijke uit drukkingen het zijn juist klein kinderen,,,,,wij als buitenlanders zouden het niet zo bond moeten maken in hun land,,,,,waarom die moskees hier zijn OCH ik stop hier mee want ik maakt me weeral boos om ,maar bij mij moesten ze allemaal weg weg weg
De ziekekas
Kris 23 september 2012, 14:14
Lang geleden ben ik naar het buitelnad geemigreerd. Was onlangst terug in Belgie en dacht eraan eens te gaan naar het stad. wat was dat!! dat loopt er vordomme vol vreemdelingen ik was als Antwerpenaar BESCHAAMD tegen mijn Spaanse vrouw en zoon te zeggen dat dit het centrum is van Antwerpen!!! Wat voor een belied voeren jullie ginder uit.Goe bezig.De gemeentestraat is een regelrechte schande verloedering gewoon te smerig om aan te zien.Hier in Spanje werkt het als je als pas aangespoelde Meer... vreemdeling aankomt als volgt: GEEN GRATIS - ocmw - sociale assistent - geld - woning - ziekenkas - dop - openbaar vervoer - enz in Spanje is het werken of BUITEN en dat is verdomme maar normaal ook de Spanjaarden krijg je echt niet zo gek dat ze gaan werken voor een ander de belastingsdruk is in Belgie is het hoogst van Europa wie betaald nu de rekening GIJLEN STOMME IDIOTEN!!
Sukkelaars.
De ziekekas
De Witte van Voerendaal 22 september 2012, 15:04
Het is godverdomme hardstikke waar wat daar gezongen wordt. Bij mij in Nederlands Limburg is het exact hetzelfde liedje. De mensen hier werken zich de Godganse dag kapot en die stink Marokkanen liggen alleen maar hun wijven te neuken en kindergeld te innen. Als ze in het Nederlands worden aangesproken over werk dan verstaan ze opeens alleen maar Marokkaans. Weg met al die luie stinkende zwarte apen.
De ziekekas
Stafke 21 september 2012, 13:06
Zoals men het hier boven al geschreven heeft is het héél juist,maar voor mijn part mogen de SP.a en Groen!naar de landen vanwaar de profiteurs komen mee gaan,ze kunnen misschien ginder sinterklaas spelen.Als men bedenkt dat België,het zogezegde luilekkerland voor 340.000.000.000 € in het krijt staat,kan men zich afvragen met welke politiekers men hier opgescheept zit,maar toch zijn er geen problemen zeggen onze rechtgeaarde politiekers m.a.w (zakkevullers).
De ziekekas
FRAN 21 september 2012, 11:59
In de VS kan je max 3 jaar komen werken ALS je al werk hebt voor je er aankomt.
Daarna mag je terug naar je land van herkomst.

Wat hier al lang geregeld moest zijn :
-Kindergeld : max voor 3 kinderen, wie er meer wenst kan ze net als 100 jaar geleden zonder problemen opvoeden
-Een TEGENPRESTATIE voor het ontvangen leefloon(werkloosheidsvergoeding.....) Bv gaan helpen in de WZC voor het middageten,...
Wat mocht niet afgeschaft worden :
- Stempelplicht Meer... : elke gemeente heeft wel een zaal, als elke werkloze daar van 10 u 's morgens tot 15 u aanwezig zou moeten zijn (boterhammekens meebrengen zoals een werkende) zouden er snel 100 000 minder werkloos zijn
- Militaire dienstplicht :
a)vroeger wilden vele de nationaliteit niet om de dienstplicht te ontlopen
b) vroeger leerden vele jongeren er rijden met een vrachtwagen en was er geen gebrek aan vrachtwagenbestuurders
c) leerplicht tot 18 jaar : 16 jaar zou voor vele jongeren al lang genoeg zijn. Laat ze vanaf die leeftijd werken. Dan zou er veel minder vandalisme zijn (oa grafitti)
De ziekekas
stevens janine 20 september 2012, 21:12
Hebben onze zogezegde "slimme politici" nog altijd niet
begrepen dat de eigen bevolking, de belgen die de ganse dag gaan werken en steeds maar meer belasting moeten betalen onder het regime van de socialisten ten onder gaan aan onze eigen tolerantie. Stem die socialisten weg want
zij zijn diegene die steeds maar geven aan de vreemdelingen want dat brengt hun stemmen op.
De ziekekas
Jos 20 september 2012, 13:05
Inderdaad,de Strangers wisten het...alleen onze politiekers
zijn blind.Ik heb niets tegen vreemdelingen,wanneer ze onze wetten respecteren en ook werken zoals wij doen.
Profiteurs liefst terug vanwaar ze gekomen zijN...
Het is nu aan ons allemaal,om de keuze te maken in het stemlokaal...het zal stilaan tijd worden dat er verandering komt,of wij worden vreemden in ons eigen land.
De ziekekas
linda 19 september 2012, 14:35
Ja 31 jaar geleden wisten ze al wat er kon gebeuren. Nu zijn we bijna zover dat er weinig of niks meer aan te doen is. Blijven hopen op verandering. en nadenken voor je uw bolletje zwart maakt. Denk ook aan onze belgiche volgelingen.
De ziekekas
Lieve 19 september 2012, 10:50
Lieve,
tja dat is nu eenmaal belgenland.
Het is inderdaad niet alleen marok dat hier zit maar nog ander gespuis.
Ze mogen he maar dan aanpassen en één nationaliteit en willen ze dat niet dan kunnen ze niet blijven.
Maar dan ook de plichten en de lasten van de belgen ook.
De ziekekas
robaer 19 september 2012, 10:27
is gewoon prachtig ,ik heb me gewoon kapot gelachen na zoveel jaar ,ja moesten ze dat horen ,oeijejoei
De ziekekas
jokke 605 18 september 2012, 20:11
dit plaatje elke dag 10 keer draaien op elk vlaams radiostation. Gebruik je verstand en kies de roden eraf, zodat de clan van madame Onckelinkx met haar marokkaanse roots uitgemest wordt
De ziekekas
peter 18 september 2012, 18:09
Brengt dit opnieuw uit en ge hebt weer rellen in Borgerhout en Anderlecht.
De ziekekas
Ghandi 18 september 2012, 11:54
Die bewuste burgers kunnen we niks kwalijk nemen: moesten wij in het buitenland dezelfde kansen krijgen, dan zouden wij er ook van profiteren ! Het is alleen het vreemdelingenbeleid dat drastisch dient gewijzigd te worden. Ben inderdaad benieuwd welke partij er binnenkort de nodige "ballen" aan z'n lijf zal hebben om er daadwerkelijk verandering in te brengen.
De ziekekas
franie 18 september 2012, 11:49
Mijn raad is , dat elke ECHTE Belg stemt voor het Vlaams Belang, en dan maar hopen dat die partij wat meer te zeggen gaat hebben??,!!!
De ziekekas
jefke 18 september 2012, 11:03
Dit liedje moeten ze terug uitbrengen.
Je zal wat horen !!!!
De ziekekas
Marc 18 september 2012, 08:13
rood gespuis moet weggestemd worden met de verkiezing
De ziekekas
franie 18 september 2012, 00:08
ja Coike heeft gelijk.De echte sukkelaars blijven in hun land.Ik begrijp niet dat onze politiekers dit zo ver hebben laten komen.het ocmw is veel te gul met uitbetalingen, Belgie wordt het paradijs genoemd, waarom denk je?Hier word alles toch tevore betaald!!huur ,kleding,telefoonrekeningen,Ja zelfs het openbaar vervoer hebben ze gratis en waarom??En waarom wij bleeke Belgen niet??? En ook die massa's babys waarvoor ze (dubbel) kindergeld krijgen, wie betaald de rekening uiteindelijk? juist wij ,de werkende vlaming?? Zo gaat de islamisering overwoekeren op de duur en ja .....oorlog zal dan niet meer veraf zijn. Dankjewel spa !!!
De ziekekas
fifi 17 september 2012, 15:01
Ik ben een dromer waarschijnlijk. Durven onze politiekers een RECHTSREEKS debat aan op TV met duidelijke, niet rasistische, vraagstelling. Deze vragen komen van iedereen en worden gesorteerd door BV Panorama of een dergelijk programma en alle onderwerpen kunnen aan bod komen.

Durven onze politiekers dat VŇŇR de verkiezingen en MAG een TV programma zoiets doen of is er een boycot.
De ziekekas
willy van gasse 15 september 2012, 18:07
hoe moeten we onze slimme leiders noemen, (LOMP.)
De ziekekas
Coike 14 september 2012, 20:22
Zolang zakkenvullers kazakkendraaiers en postjespakkers dit land besturen zal er geen bal veranderen. Het zal zo lang duren tot de Vlamingen het recht in eigen handen nemen. Het eerste dat er dringend moet gebeuren is het clubje van meneer de witte “Centrum voor gelijkheid van kansen en voor racismebestrijding” wandelen sturen. Het kost ons “de Belgen” handen vol geld en diezelfde Belgen worden gediscrimineerd door dat clubje. Een immigrant die het echt nodig heeft zit in zijn eigen land want die heeft de middelen niet om naar het paradijs België te komen. Enkel de profiteurs en de avonturiers die zijn tot hier gekomen juist zoals de Strangers zingen.
De ziekekas
milleke 14 september 2012, 18:11
natuurlijk hebben ze gelijk.
de politiekers die er niets aan willen/durven doen zijn
eigenlijk collaborateurs die ons volk verkopen voor een postje in 't parlement.
Antwerpse Spelling
Krommenaas 13 september 2012, 20:28
is de Dötse spelling dan oek ni bruikbor oemdad iemand da ni' van Dötsland is gi gedacht ee óe da' ge baveurbeld "klein" uitsprekt?
Antwerpse Spelling
Antoin Perneir 13 september 2012, 14:56
E goej innesjetief, mor ksénder tochni iejlgaans mé takkord zenne. Aschena ajoojn als 'ajuin' go schraajve dan eediemaand danni vantstad is iejlemol gin gedacht van de oojtsproak. Ni unneverseel, dus oekni broojkbor.
Schraajve int aantwaareps ? Doenkik al miejr as daarteg joar, snikson ;-)
Over Antwerps en Antwerps.be
Begijn 3 september 2012, 18:34
Dag Noëlla,

Gefalloeerd of gefalleweerd kennen we zeker nog. Het betekent inderdaad geslepen, en komt van het Frans 'filou'. Ik dacht dat het hier in de woordenboek stond, maar nu vind ik het niet meer :(

Groetjes.
Over Antwerps en Antwerps.be
Noëlla 29 augustus 2012, 07:08
awel se kvraag men eigen af of dat er nog mensen zen die het woord gefaloeeerd kennen ? bij mijn weten wil da zeggen geslepen zoals "een gefaloeerde vrouw " een geslepen vrouw dus .kzen vant faboert en daar gebruikte ze da woord wel bij mijn weten.ik wark bij bejaarde mensen dus tkan zen da'k da daar em opgeschaard ze :)
loat mij is iets weten astemblieft :) merci ze