Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player geïnstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

29/11 Frank
28/11 Jef De Busser
26/11 De Meester Charles
25/11 Paul
19/11 coolen
Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
de laet f 24 mei 2013, 00:29
Arm vlaanderen is de juiste benaming voor al die nog geloven in de multiculturele samenleving.De groenen,sjeven,sossen en blauwe zijn pro al wat muticul is awel dat al die postjespakkers der dan enen of meer in huis pakken dan moeten al die anderen niet meer opdraaien voor deze ziekte die europa en de rest van de wereld ziek maakt!
De ziekekas
jeff 23 mei 2013, 20:10
Sinds 25 jaar ,democratisch genekt . Monddood gemaakt door de politiek correcten . Resultaat, Belgie aan de vreemdelingen ,geen zicht op verbetering en politiekers met dikke beurzen en eigendommen in het buitenland.Verweer is niet mogelijk of "op straffe van " Waar kan ik terecht om deze volksverraders aan de schandpaal te nagelen ?
De ziekekas
stevens janine 23 mei 2013, 18:13
Wat reeds jaren gezaaid is, wordt uiteindelijk geoogst.
Het is alleen frustrerend dat wij, als gewone mensen,
machteloos moeten toezien hoe de politiek het laat gebeuren.
En kies voor een ander beleid, wel eenmaal aan de macht
doe ze juist hetzelfde. Maar de bom zal wel eens ontploffen
en ik vrees dat het niet lang meer zal duren. Spijtig voor onze kinderen en kleinkinderen.
De ziekekas
Fabienne 23 mei 2013, 11:49
Ik ben volledig akkoord met william
"Arm, Arm, Vlaanderen open je ogen. Maar ik wil er nog aantoevoegen "Domme, Domme Vlaming, heeft het verleden je nog niet genoeg geleerd"
De ziekekas
cnaepkens willy 22 mei 2013, 19:29
Discuteer zoveel als ge wilt, maar in een democratie is het nog altijd de kiezer zelf die zijn volksvertegenwoordigers uitkiest !
Dus, wij hebben altijd dezelfde regeringen gehad van lafaards, landverraders, kazakkendraaiers, onderkruipers, gatlikkers, kruipdieren en geitenneukers, omdat wij er zelf voor gekozen hebben ! !
De ziekekas
LUCIANO lieckens 22 mei 2013, 11:09
Allemaal heel waar wat ik hier lees maar kan iemand me zeggen waarom de massa toch kiest voor een overheid die dit alles tollereerd en nog erger AANMOEDIGD !!!???
De ziekekas
Chris 21 mei 2013, 16:51
Er moet in dit geval met de vinger gewezen worden naar onze eigen politici. Zij zijn bang van al die mannen en laten daarom alles maar gebeuren. Zij laten op hun kop "sch..."
door die moslims waardoor wij voor alles en nog wat moeten opdraaien. En in feite moeten wij die "gasten" nog gelijk geven ook dat ze ons zo behandelen, omdat ze er gewoon de kans toe krijgen "VAN ONZE HEREN MINISTERS"!
In feite zouden jullie " MINISTERS" zelf eens door Meer... die mannen moeten aangepakt worden, " zoals zij dat al verschillende keren bij o.a. onze eigen tram en bus bestuurders en de ontelbare gewone burgers gedaan hebben...ja inderdaad, ze worden opgepakt en na verhoor worden ze terug vrijgelaten wat wil zeggen...doe maar voort mannen wij straffen jullie daar toch niet voor !!!
Heren ministers DOE ER NU IETS AAN en trek eens jullie ogen open voor het helemaal te laat is!!! Wat met de toekomst voor onze kinderen en achterkleinkinderen? gaan zij ook met een hoofddoek moeten rondlopen en elke dag zitten knielen op hun tapijtje ???
Laat van ons schone Belgie waar we toch zo fier op waren geen Moslim land maken. Verander hier snel wat aan want jullie zijn het aan " t'verkloten".
De ziekekas
oma 21 mei 2013, 16:43
Ik ben zelf het slachtoffer geworden van 3x een diefstal in Brussel en het waren 3x allochtonen.1X kinderen van 10-12 jaar om 24.00 s'nachts dus.Wat doen die nog op straat om dit uur?De laatste maal was er 1 te veel.Geweer tegen het hoofd alles afgeven en dit in een mooi restaurant.5 noord-afrikanen en wij maar afvragen hoe die jonge gasten aan al die mooie kleren komen???Het is inderdaad zo dat er velen naar Belgie komen om niet te moeten werken.Dagelijks maak ik het mee dat ze in de Meer... gezondheidssector komen met papieren van het OCMW of de ZIEKENKAS ze kennen de weg ondanks dat ze de taal niet spreken.Is iedereen in de POLITIEK blind??Of is het te ver van hun bed en huis??Ik werk al bijna 36 jaar(zonder 1 dag dop) en heb er nog enkele te doen.Ben benieuwd naar mijn pensioen....???EN WAT VOOR EEN TOEKOMST ZULLEN MIJN KLEINKINDJES HEBBEN??Een bezorgde oma!
De ziekekas
ray 21 mei 2013, 13:07
Het paard van troye? ontvangen als gast??Geweld plegen,oudere mensen op straat overvallen, en de meisjes (deze noem geen vrouwen) kinderen kweken aan de lopende band .(nieuwe soldaten en bommenleggers)die de wereld met geweld op zijne kop aan het zetten zijn,en dan in de toekomst hetzelfde meemaken wat nu in syrie gebeurd!!! Het pure egoisme onder de mensen met het gezegde da moake wij toch niet meer mee (om van te kotsen)wat met de kinderen??kleinkinderen??? het is een schande om je dan belg te noemen!!!
De ziekekas
Ina 20 mei 2013, 11:21
Criminaliteit en misbruik van de sociale zekerheid en wij belgen maar betalen!.....
Allemaal de schuld van de socialisten, uiteraard stemmen die allochtonen voor hen, en daar gaat het hen om....stemmenronselarij.... en ons land om zeep helpen!
De ziekekas
Davy 19 mei 2013, 22:09
Het is inderdaad droevig gesteld met ons land. Het is ons land niet meer. Een twintig jaar geleden reden wij geregeld naar Bruparck: het was er aangenaam en gezellig. Nu is dit onmogelijk: je waant je er in Marokko. Het is er vuil en smerig want een vuilbak kennen deze mensen niet. Je voelt er je niet veilig en je hebt schrik voor je auto die op de parking staat. Toen onze kinderen klein waren trokken we ook geregeld naar 'De Ster' in Sint-Niklaas. Ook nu niet meer mogelijk: moslims bepalen Meer... wat mag en niet mag. Ze wanen zich er baas. Binnenkort kunnen we ook al niet meer naar een pretpark: zie reactie van Stan. Trouwens Walibi is jammergenoeg nu al af te raden omdat het overspoeld wordt door bruin mannen. (Ik bedoel natuurlijk niet negers, maar wel de lichterbruin!)
De ziekekas
Marieken 19 mei 2013, 14:46
Ons land is geen belgenland meer. Allemaal fout van onze politiekers, welke maar laten begaan eigen volk uitpersen en dit om stemmen te ronselenn voor hun eigen zakken te vullen
De ziekekas
Bronstige stier 19 mei 2013, 12:22
Ik ben vol afschuw,niet alleen doordat we overwoekerd worden door de nieuwe wetten van de moslim wereld maar vooal dat de regering nog altijd partij trekt voor deze egoistische mensen.zij bepalen alles en wij lopen erachter alsof we hun schapen zijn.Komt er nog bij dat ze sterk staan met hun geloof.alles gebeurt in naam van alha en het minste dat men erover zegt dan ben je een rassist.Wij hebben jaren geleeft met chinezen ,negers;italianen en nog vele andere nationaliteiten,zonder maar ooit één Meer... woord te horen van rassisme,IK heb een dochter van 13 jaar en ik lig er al wakker van wat er met haar zal gebeuren binnen enkele jaren.Ik hou mijn hart al vast.Mag ik dit nog zeggen,er moet nog eens iemand komen met zo'n klei snorretje onder zijn neus,spijtig genoeg maar zo is het
De ziekekas
Rudy 18 mei 2013, 22:06
Goed gezien van Zanger. Ik betreur de moslimhaat maar ze hebben het zelf in de hand gewerkt!!!
De ziekekas
Zanger 18 mei 2013, 22:03
Zeer erg: met die bruin mannen is niks aan te vangen. Ga beter terug is mijn advies. In hun eigen land zullen ze zich thuis voelen. Ieder zijn land en iedereen is gelukkig en alle moslimhaat verdwijnt automatisch omdat er geen moslims meer bij ons zouden rondlopen.
De ziekekas
Peter B 18 mei 2013, 21:47
Stan heeft groot gelijk. Waar gaat dit eindigen. 'Sharia4Belgium' regeert ons land en wij aanvaarden dit! Hele stadsdelen zijn al 'hun' gebied en wij moeten uitwijken. Onze bevolking wordt weggepest! Wie gisteren in Bobbejaanland was met hun kindjes had wel pech: ambras tussen Marokkaanse en Turkse moslims met de nodige politietussenkomst. Dagje pretpark totaal verpest door de 'heersers' van ons land. Wanneer ik met 'rust' ga verlaat ik hopelijk dit apeland en geniet ik hopelijk nog van een pensioen want ik betaal al heel mijn loopbaan sociale lasten en hoop dat er nog iets over is van mijn bijdragen. De nieuwe Belgen hebben al heel wat van de koek opgesouperd zonder ook maar één Euro bijdrage te hebben betaald.
De ziekekas
Stan 18 mei 2013, 21:25
'Vroeger kon dit, nu niet meer': Hier zit wel waarheid in. De nieuwe Belgen zijn nu baas. Gewoonweg schandalig: ze doppen hier, overvallen bejaarden, pikken in de winkels, denken dat ze alles mogen (en dit is nog waar ook), kondigen aan het Brusselse justitiepaleis op te blazen, predikken haat, passen zich niet aan aan onze samenleving, lopen hier rond als schapenherders in de woestijn, rijden rond in luxeauto's die wij nooit van ons leven kunnen kopen ondanks dat wij wel werken, onderdrukken Meer... hun eigen vrouwen, ... En wij moeten hier mee akkoord gaan. Wat mij betreft: het zijn 'gastarbeiders',ze zijn 'arbeider' dus ze moeten arbeiden/werken, ze zijn 'gast' dus ze moeten zich aanpassen aan de gewoontes van de gastheer. AANPASSEN OP OPKRASSEN
Antwerpse Uitdrukkingen
Stef Van Aerde 18 mei 2013, 16:33
Strak gonnek nor de jollegie mor kmoet iest nor den tantist.

Straks ga ik naar de dierentuin maar ik moet eerst naar de

tandarts.
De ziekekas
toekijker 15 mei 2013, 11:35
Allochtonen Belgen geven hun stem niet aan CD V niet aan Open VLD en zeker niet aan NV A maar aan de socialisten en evntueel Groen
en wie is er hier aan de macht ? Wie doet alles om aan de macht te blijven ? Zeker geen wetten veranderen want dat is stemmenverlies (kinderbijslag familievereniging enz.)
Helaas binnen korte tijd zijn de allochtone Belgen in de meerderheid
De ziekekas
gs 14 mei 2013, 00:58
Wat gaat dat zijn 2 generaties verder aan dat tempo? Wij gaan gvd achteruit van 2 naar 1,7 omdat een groot deel geen kind ter wereld wilt zetten met de waanzin die ons hier nog te wachten staat! Dat gespuis plant zich voort van 2 naar 6,7 gvd! Als die die stinkende lamzakken blijven kweken en profiteren worden wij alleen maar meer en meer gepluimd tot den boel hier ontploft. En geloof het, die dag zal er sneller zijn da je denkt! Die apen krijgen dan ook nog eens van hun banken in Noord Afrika Meer... leningen om hier vastgoed te kopen die ze op generaties na mogen afbetalen. En ja, afbetalen met het geld dat ze hier krijgen van het OCMW. Ons geld dus! Blijf vooral stemmen op rood en groen. Als ge daar op stemt als (echte belg) ben je echt een idioot!
De ziekekas
william 13 mei 2013, 17:35
oprotten die rommel met hun dertig jong,maar zolang de oudere generatie op hun traditionele partijen blijft stemmen zal er niets veranderen,ze hebben er nog niet genoeg last van zeker he.
De ziekekas
theoke 12 mei 2013, 20:41
da ze gvd al die vuile macacen is buiten smuiten
Antwerpse Uitdrukkingen
Pat 11 mei 2013, 14:10
"Veur vijf fritte petaete frangs."
"Me yammoneês of pisterd mockele?", zee de stammenaabees van de voogelepijlmaatschappik.

Een woordgrapke van mannen bompa.
Antwerpse Uitdrukkingen
Pat 11 mei 2013, 13:42
Gèftemweuste!
De ziekekas
wils 8 mei 2013, 10:41
dat klopt ik zit nu zelf een 2jaar thuis door ziekte heb 36 jaar gewerkt
en trek minder dan het bestaansloon
en je kan nergens terecht
voor de procedure is af gehandelt trekj 60 percent van mijn loon
dus ziekenkas is veel beter
en die hebben dan nooit gewerkt