Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Geen flash player geïnstalleerd.
Aentwaerpsen Jukebox
by Flash MP3 Player

Reacties

18/10 Stefi
15/10 Karel De Wilde
06/10 Luc Verachtert
03/10 doarwoentdenduveloek
Meer...

Forums

18/10 isorgijami
18/10 isorgijami
17/10 Jan Nieuwinckel
01/10 Anoniem
14/09 Anoniem
08/09 Anoniem
Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
Rita 26 september 2012, 23:12
OK, je moet dat niet allemaal op de marokkanen steken WIj onze regering heeft het zo ver laten komen .Vooral de socialisten als ze geweigerd hebben dat ze DNA wilden nemen mocht niet van hun enz.Zij zijn van veel de schuld.
De ziekekas
mariette van loock 26 september 2012, 19:38
je mag echt niets meer tegenwoordig ocharme de Islam iedereen is tegen hen Vergeet het maar Denken die onnozele politiekers dat onze kinderen WERK VAN HEN gaan krygen Onnozeler zakkenvullers Met 6O man weten ze niet meer TEGEN wat ze moeten debuteren MISSELYK
De ziekekas
mariette van loock 26 september 2012, 19:33
Volledig gelyk maar wat my zo boos maakt is dat ik dit alle dagen hoor sorry jaren van veel mensen op straat , aan de scholen en er wordt NIETS gedaan ZELFS met onze stem Ge gaat me toch niet wys maken dat al die mensen niet gehoord worden ofwel wordt Vlaams belang gediscrimilaseers ofwel komen de mensen in de stembus niet uit voor hun mening en zagen ze alleen maar op straat
Over Antwerps en Antwerps.be
Krommenaas 26 september 2012, 11:30
Bernard: wij linken de liekes als we ze op youtube vinden, maar dat is bij de liekes van den John ni 't geval. Ge kunt ze hier dus ni beluisteren.
Gastenboek
Totopere 25 september 2012, 21:15
De Strangers , Ferré Grignard en Wannes Van De Velde doen ons " thuis voelen " in A
Over Antwerps en Antwerps.be
lundstrom bernard 25 september 2012, 14:49
graag zou ik willen weten waaop ik moet klikken voor de
zangers te horen zingen. mijn nonkel zaliger was john
lundstrom en ik ben heel blij met aijn teksten.graag een antwoordje als het kan .met dank.bernard lundstrom
De ziekekas
kanniewaarzijn 25 september 2012, 13:22
Altijd maar lullen kunnen ze hier goe!!
De ziekekas
jef Kanon 25 september 2012, 11:35
mijn Familie had tot ergens eind jaren 80,begin 90 een openbare roepzaal.
Al van in de jaren 70's zaten daar de godganse dag marokaanse mannen op/en in de te verkopen meubels hun dag doorbrengen,meestal gekleed in lange gewaden.
Wat toen ook opviel was dat jonge gasten veel'breuken' hadden aan armen,handen ,benen???.
Locatie van heel het gebeuren:Borgerhout.
Had men toen op gepaste wijze vanuit de politiek ingegrepen,zouden wij nu heel die klooierij niet hebben.
Gastenboek
Marieke 25 september 2012, 10:39
Ik was blij deze Strangers nog eens te horen. Als rasechte sinjoor(in) ben ik toch fier dat er zo'n zangers zijn geweest die op een ludieke manier vroeger de stilaan opkomende veranderingen dierven aan te kaarten. Maar wat zien we nu? Je mag nog amper zulke liedjes zingen of je loopt het risico van die mannen met hun baarden en jange witte japonnen op je dak te krijgen. Mannen met baarden... Nog zoiets waarover gezongen werd. Al die wilden ter Kaapren varen moesten mannen met baarden zijn. Dat Meer... ze dat gespuis maar op dienen boot zetten en zover mogelijk wegsturen, dan zijn we er vanaf.
En waarom een dubbele nationaliteit? in mijn ogen heb je maar één nationaliteit nl die van je geboorte en GEEN andere meer. Neem al dat vreemd gespuis en ik zeg wel degelijk AL,hun dubbele natiionaliteit af en stuur ze, indien wangedrag terug naar het land van oorsprong. Opgeruimd staart netjes. Het zou hier in Borgerhout en België in het algemeen veel rustiger en aangenamer leven zijn.
Enkele weken geleden deed ik een zoektocht in de buurt van de Handelstraat in Antwerpen. Wel, in die straat werd ik als vrouw alleen bekeken door iedereen als zou ik daar niet thuishoren. En zo voelde het ook. Het is er niet veilig. Gelukkig is er een politiekantoor in de straat zodat ik tenminste het gevoel kreeg dat het ietsje rustiger aanvoelde voor mij.
Al zitten die Tjoektjoeken 10x per dag in de moskee, dat stoort me niet,sjaajtjes op het hoofd ook niet, zolang ze maar niet lijk tante nonneke vroeger over straat lopen in 'zwart van kop tot teen,dat vind ik erover. ze moeten hun kultuur niet verwerpen. Ze moeten alleen leren aanpassen aan onze regels en normen.
En als die halve gare Belkasem vind dat het atomuim en de kathedraal afgoderij zijn, dat hij dan maakt dat hij weg is. Die vuiligheid kunnen we echt missen.
Die monumenten staan er al veel langer dan dat hij bestaat. Man, bol het hier af met al je onnozelaars die er in trappen in al de flauwe kul die je uitkraamt en ga terug naar "af" zoaks in het monopolyspel met het ene verschil, BLIJF ER en leef dààr zoals het moet volgens jou. LAAT ONS MET RUST EN LEEF GINDER VERDER MET HET OPRUIEN VAN HALVE IDIOTEN DIE NIET NADENKEN, maar als een kip zonder kop meelopen.
En ook nog even dit, een volgeling van jou soort is onlangs in een sociale woning komen wonen. De bovenbuurvrouw (belgische) zij vriendelijk een goede dag tegen ZIJN vrouw. Meneer antwoorde daarop dat hij niet wil dat zijn vrouw tegen andere vrouwen praat. Is dat integreren?
WEG MET DIE MACHO'S!!!!! Ik kots ervan als ik deze verhalen zie en hoor. Heel de meute terug naar de schapen en de geiten in TJOEKTJOEKAND.
De ziekekas
Allochtone pilarenbijters buiten ! 24 september 2012, 22:00
De tekst van dit lied is niet overdreven ! De realiteit is nog erger zelfs... Ik word misselijk van die politiekers -met name die rooie rakkers die eender welk gespuis aantrekken en ze zo rap mogelijk stemrecht geven. Ondertussen goed voor 20 % van alle stemmen, daar rekenen ze wel op, die rooie honden. Als die ziekenkastoeristen weeral de boel op stelten zetten in HUN Borgerhout in naam van de profeet weten ze ondertussen dat ze niet gestraft worden. Bedankt Patrick Janssens.. Nog één of twee Meer... generaties en de Islam heeft haar hoofddoelstelling bereikt : België is dan volledig gekoloniseerd door moslims. Het besef zal dan wel komen, maar te laat. Slechts één manier om ze weg te krijgen : KRAAN DICHT. Ik kan het niet meer zien die kwezels met hoofddoeken gelijk heilige dezekes, maar diezelfde dezekes werpen wel elk jaar straattuig dat ze NIET opvoeden en waar wij niet meer vanaf geraken en waarvoor wij dan nog betalen ook !! DIe Noord-Afrikanen lachen ons gewoon uit, die vinden ons slappe witte naïeve werkertjes die graag betalen voor mocro's die de boel wat opvrolijken. In Nederland beginnen ze heel streng te worden ivm gezinshereniging en uitkeringen, en wat doen ze :inpakken en naar België, want daar kunnen ze hun luizenleventje verder zetten. Enig idee hoeveel marokkanen in Marokko een eigen huis hebben naast een eigen huis hier, allemaal betaald met uitkeringen : 60 % !!!!!! 2 maanden per jaar trekken ze naar hun thuisland om telkens terug te komen met extra volk. IK BEN HET ZOOOOOO BEUUUUU !!! ER MOET IETS GEBEUREN : DE POLITIEKER DIE BALLEN TOONT GAAT VEEL STEMMEN KRIJGEN, maar ik vrees dat het niets gaat worden.
Dus bij deze aan alle profiteurs, straatkrapuul en pilarenbijters : OPROTTEN NU ! (ik ben voorstander van een oprotpremie als het niet anders kan) maar ik wil ze BUITEN als ze niet werken en BIJDRAGEN aan de maatschappij waarvoor ze GEKOZEN hebben. Stop die "cultuur" maar in je REET.
De ziekekas
Rudy 24 september 2012, 13:28
dez NU alle dagen voor de verkiezing op de radio
da zou prachtig zijn en dan de echte belgen nog hun stem op de goede lijst ...................
De ziekekas
sientje 24 september 2012, 12:22
Inderdaad, de Strangers waren heel vooruitziend, en dit liedje is meer dan up-to-date. Als ik "die meneer de Witte" op T.V. zie, dan draai het geluid af, ik kan er echt niet meer tegen, die man wil ons schuldgevoelens aansmeren, die we echt niet moeten hebben. Wij betalen voor profiteurs en avonturiers die hun landen ontvlucht zijn, omdat ze er weg moesten wegens wangedrag, allerhande misdrijven, en hier krijgen ze ineens alles in de schoot geworpen. Wij moeten hard werken, en onze Meer... politiekers doen niets liever dan geld uitdelen aan werkonwilligen, gespuis, om stemmen te krijgen, waarna zij dan weer kunnen profiteren van alles en nog wat! Ik baal van dit alles. Racist wordt je wel, zeker als je moslimburen krijgt, die ook van je willen profiteren, hun godsdienst verheerlijken en ziek spelen als ze aan het ramadannen zijn.
Foei België, wat een rotzooi allemaal.
Gastenboek
Peer van der Burgh 24 september 2012, 11:12
Beste Antwerpenaren,
ik ben bij jullie terecht gekomen via Wannes van de Velde (ik zocht een tekst) maar nu zie ik dat jullie site veel meer te bieden heeft! Omdat ik ben opgegroeid met Suske & Wiske, omdat De Koninck mijn favoriete bier is, vanwege Wannes, en om nog veel meer redenen draag ik jullie stad een warm hart toe. Complimenten met deze prachtige site!!
Groeten uit Leiden, NL.
De ziekekas
Jules Janssen. 24 september 2012, 09:47
Dat lieke zult ge niet op de radio horen , je weet wel dan staat er de Witte met zijn gestapo klaar om ons de duivel aan te doen. In 1974 hebben we al in Antwerpen geprotesteerd tegen de vreemdelingen en er is nog altijd niks veranderd , integendeel er komen er massa's bij. Een echte schande van onze laffe politiekers die maar denken aan hun stemmekes. Arm belgie , leve Vlaanderen.
De ziekekas
doeteke 23 september 2012, 21:12
Zou een wet moeten zijn niet meer dan 1 kind als ze naar hier komen om het beter leven te hebben ??en dan ook als ze van het ocmw bijstand hebben !nee zeker da kan toch niet !!En als belgen er met een van ginder komen en wil trouwen doe dat ginder en blijf er breng ze hier allemaal niet in ons land binnen!Bezint eer ge begint.overvallers stuur ze onmiddelijk terug!!!!
De ziekekas
suzy wouters 23 september 2012, 20:02
Ik zou zeggen.....denk na op 14 oktober en KIES VOOR VEILIG!!!!!!
De ziekekas
marina 21 septerber 2012 23 september 2012, 16:05
van mij moesten alle vreemdelingen terug van waar ze komen ,,ik erg me er aan dood,met hun gedoe van rasit en hun kinderlijke uit drukkingen het zijn juist klein kinderen,,,,,wij als buitenlanders zouden het niet zo bond moeten maken in hun land,,,,,waarom die moskees hier zijn OCH ik stop hier mee want ik maakt me weeral boos om ,maar bij mij moesten ze allemaal weg weg weg
De ziekekas
Kris 23 september 2012, 14:14
Lang geleden ben ik naar het buitelnad geemigreerd. Was onlangst terug in Belgie en dacht eraan eens te gaan naar het stad. wat was dat!! dat loopt er vordomme vol vreemdelingen ik was als Antwerpenaar BESCHAAMD tegen mijn Spaanse vrouw en zoon te zeggen dat dit het centrum is van Antwerpen!!! Wat voor een belied voeren jullie ginder uit.Goe bezig.De gemeentestraat is een regelrechte schande verloedering gewoon te smerig om aan te zien.Hier in Spanje werkt het als je als pas aangespoelde Meer... vreemdeling aankomt als volgt: GEEN GRATIS - ocmw - sociale assistent - geld - woning - ziekenkas - dop - openbaar vervoer - enz in Spanje is het werken of BUITEN en dat is verdomme maar normaal ook de Spanjaarden krijg je echt niet zo gek dat ze gaan werken voor een ander de belastingsdruk is in Belgie is het hoogst van Europa wie betaald nu de rekening GIJLEN STOMME IDIOTEN!!
Sukkelaars.
De ziekekas
De Witte van Voerendaal 22 september 2012, 15:04
Het is godverdomme hardstikke waar wat daar gezongen wordt. Bij mij in Nederlands Limburg is het exact hetzelfde liedje. De mensen hier werken zich de Godganse dag kapot en die stink Marokkanen liggen alleen maar hun wijven te neuken en kindergeld te innen. Als ze in het Nederlands worden aangesproken over werk dan verstaan ze opeens alleen maar Marokkaans. Weg met al die luie stinkende zwarte apen.
De ziekekas
Stafke 21 september 2012, 13:06
Zoals men het hier boven al geschreven heeft is het héél juist,maar voor mijn part mogen de SP.a en Groen!naar de landen vanwaar de profiteurs komen mee gaan,ze kunnen misschien ginder sinterklaas spelen.Als men bedenkt dat België,het zogezegde luilekkerland voor 340.000.000.000 € in het krijt staat,kan men zich afvragen met welke politiekers men hier opgescheept zit,maar toch zijn er geen problemen zeggen onze rechtgeaarde politiekers m.a.w (zakkevullers).
De ziekekas
FRAN 21 september 2012, 11:59
In de VS kan je max 3 jaar komen werken ALS je al werk hebt voor je er aankomt.
Daarna mag je terug naar je land van herkomst.

Wat hier al lang geregeld moest zijn :
-Kindergeld : max voor 3 kinderen, wie er meer wenst kan ze net als 100 jaar geleden zonder problemen opvoeden
-Een TEGENPRESTATIE voor het ontvangen leefloon(werkloosheidsvergoeding.....) Bv gaan helpen in de WZC voor het middageten,...
Wat mocht niet afgeschaft worden :
- Stempelplicht Meer... : elke gemeente heeft wel een zaal, als elke werkloze daar van 10 u 's morgens tot 15 u aanwezig zou moeten zijn (boterhammekens meebrengen zoals een werkende) zouden er snel 100 000 minder werkloos zijn
- Militaire dienstplicht :
a)vroeger wilden vele de nationaliteit niet om de dienstplicht te ontlopen
b) vroeger leerden vele jongeren er rijden met een vrachtwagen en was er geen gebrek aan vrachtwagenbestuurders
c) leerplicht tot 18 jaar : 16 jaar zou voor vele jongeren al lang genoeg zijn. Laat ze vanaf die leeftijd werken. Dan zou er veel minder vandalisme zijn (oa grafitti)
De ziekekas
stevens janine 20 september 2012, 21:12
Hebben onze zogezegde "slimme politici" nog altijd niet
begrepen dat de eigen bevolking, de belgen die de ganse dag gaan werken en steeds maar meer belasting moeten betalen onder het regime van de socialisten ten onder gaan aan onze eigen tolerantie. Stem die socialisten weg want
zij zijn diegene die steeds maar geven aan de vreemdelingen want dat brengt hun stemmen op.
De ziekekas
Jos 20 september 2012, 13:05
Inderdaad,de Strangers wisten het...alleen onze politiekers
zijn blind.Ik heb niets tegen vreemdelingen,wanneer ze onze wetten respecteren en ook werken zoals wij doen.
Profiteurs liefst terug vanwaar ze gekomen zijN...
Het is nu aan ons allemaal,om de keuze te maken in het stemlokaal...het zal stilaan tijd worden dat er verandering komt,of wij worden vreemden in ons eigen land.
De ziekekas
linda 19 september 2012, 14:35
Ja 31 jaar geleden wisten ze al wat er kon gebeuren. Nu zijn we bijna zover dat er weinig of niks meer aan te doen is. Blijven hopen op verandering. en nadenken voor je uw bolletje zwart maakt. Denk ook aan onze belgiche volgelingen.
De ziekekas
Lieve 19 september 2012, 10:50
Lieve,
tja dat is nu eenmaal belgenland.
Het is inderdaad niet alleen marok dat hier zit maar nog ander gespuis.
Ze mogen he maar dan aanpassen en één nationaliteit en willen ze dat niet dan kunnen ze niet blijven.
Maar dan ook de plichten en de lasten van de belgen ook.