Antwerps.be - alles over de Antwerpse taal

Aentwaerps Nederlands

Menu

... of dubbelklik op eender welk Antwerps woord op deze site!

Reacties

08/07 Michel vercammen
13/06 rogiers emilius
Meer...

Forums

Meer...
Het boek bij deze site!

LinksGet Firefox

Recentste reacties

De ziekekas
jomme 31 december 2015, 21:10
Waarde landgenoten, wij zijn het beu, wij zijn de graaicultuur van onze politiekers beu, de vluchtelingen worden ons in de strot geduwd,wanneer gaan we er iets aan doen, als we honger krijgen??? als we er iets willen aan doen moeten we massaal op straat komen...NU,NU,NU ook al is het al veel te laat, mogelijk kunnen we nog wat redden voor onze nakomelingen.
't Volksuis
Krommenaas 29 december 2015, 03:19
Mercikes Luc, 't zal da wel zen
't Volksuis
Luc Lauriks 29 december 2015, 03:18
Ik zen ni zeker, mor ik denk da t begin van de twiede stroof is "wa simiLileer ...."
Da was toeng nief en hiel ard in de mode, t was goeiekoeper as echt leer ...
De ziekekas
Greetje 28 december 2015, 22:40
Ja inderdaad het kalf is allang verdronken en het paard van Troyë is al lang binnen nog een paar jaartjes en we lopen rond gesluierd en moeten matjes kopen om hun geloof te volgen-- Anders kopjes af!
Europa is nu al kapot -- laat de grenzen maar terug overal sluiten, geef ze eten warmte en een dak boven hun hoofd maar laat de politiekers eens hun open houden en naar hun bevolking luisteren Europa zou nu verder sterk staan !!!!!!!
Aentwaerpe
Paul 25 december 2015, 21:39
Hallo,
Kan er iemand mij aan de muziek partituur van dit fantastisch lied bezorgen?
Mvg
Paul
Karsmis van m'n kloête
wally 24 december 2015, 19:50
De meeste vieren kerstmis onder het motto: lach eens een eenzame uit .
Der liep is nen ond
Marc 20 december 2015, 23:51
@Zoe

Een aantal variaties op de melodie kan je beluisteren op youtube: SJRKnfAs_VI. Vanaf o.a. 2'15¨.

Deze verschrikkelijk langdradige en smakeloze parafrase van Louis Moreau Gottschalk was te horen op Klara "Schone Kunsten" van 20 December 2015.

Wij zongen vroeger de tekst as volgt:

Nen hond die liep door de keuken
En die stal de meid haar brood
De meid die greep naar de stoofhaak
En die sloeg dat hondeke dood
En al die hondjes tesamen
Die-ie maakten een heel groot graf
En op dat graf stond een plaatje
Waahaar op te lezen was ... (Da capo ad infinitum...)
De ziekekas
Hendrik 20 december 2015, 20:56
Ik heb eens in uw commentaren gelezen en er komt als besluit uit niemand is tevreden maar realiseren jullie dat dit nog maar een begin is belgie is in alles de koploper in haar verplichtingen aan de gewone man maar onze zogenaamde regeringsleiders wat leveren die in zijn zij misschien beter dan de werkende mens durven jullie nog vertellen in het buitenland Belg te zijn dan lacht men je uit en bestempeld men u als een laffe persoon die wel durft klagen maar toch maar alles aanvaard schaam u waar Meer... zijn de waarden van vroeger gebleven wat blijft er over van wat onze voorouders hebben bekomen arm belgie overgeleverd aan bloedzuigers uit eigen volk ik begrijp niet hoe zij nog op straat durven komen minachten zij ons zo dat ze zich veilig voelen en doen en laten naar wens deze kommentaar komt recht uit mijn hart en kan mijn grieven niet anders uiten ik weet toch dat als iemand de moed heeft dit te lezen niet durft te reageren een kleinzielig landje zijn wij geworden waarvoor zijn onze voorouders gestorven we et nog iemand dat overal in de openbare gebouwen en scholen een foto hing van de koning en de koniging en ook een kruisteken in de kerk en bij hooggeplaatste personen zetten wij onze pet af uit respect en nu weet men niet tegen wie men spreekt sorry voor de' mensen welke ik geraakt heb maar mijn bloed staat op het kookpunt
De ziekekas
kwaaie piet 17 december 2015, 03:15
ik heb 45 jaar gewerkt ben nu op pensioen(lees hongerloon)alles wordt duurder maar ik krijg geen cent bij terwijl die zogenaamde vluchtelingen meer per maand opstrijken dan de doorsnee gepensioneerde of invalide personen,een echte schande,dank u wel klootregering
De ziekekas
BP 15 december 2015, 02:52
laat de nieuwkomers maar komen. ze beginnen nacht winkeltje , en met alles in orde dan weten ze beter dan wie ook hoe ze kunnen genieten van onze sociale zekerheid
Et lied van Semini
Krommenaas 10 december 2015, 21:07
U neemt daarvoor best contact op met Ed Kooyman

http://www.edkooyman.be/vragen.htm
Et lied van Semini
Julien L. A. L. Van Noten 10 december 2015, 21:02
Geachte ,
Als Tamboer - Majoor van de Antwerpse Stadstrommelaars , is het dit jaar onze eer om het Semini gebeuren te mogen opluisteren. Wij hebben echter niet de partituur van het lied ; kan u ons dit bezorgen , waarvoor onze dank.
Graag dus een directie of een melodielijn ( in Do )
In naam van de Antwerpse Stadstrommelaars ,
Julien Van Noten Tamboer-Majoor
De ziekekas
De Pier 8 december 2015, 16:46
Aan het loket komt er een marokkaan fier vertellen dat hij een job had als taxi-chauffeur. Hij is dus officieel aan t werk. Na een tijdje komt diezelfde binnen en vraag hem hoe het op zijn job was. Hij had zijn genoeg dagen gewerkt en was ontslagen om van den dop te leven. Zogezegd hevige rugpijn.
Jaaaren geleden wachtte ik op de bus aan het Astridplein om naar huis te rijden na mijn werk. Met een papiertje met daarop "OCMW" vroegen ze mij waar dit was.
Vreselijk hoe ze dat allemaal toegestaan hebben. Onze kinderen gaan nog onder da gespuis moeten werken.
Merci rooie rakkers!
De ziekekas
Joris 6 december 2015, 18:59
T'is misschien nog nen goeien, hij gaat ( hopelijk) toch terug naar Marokko
De ziekekas
luc 5 december 2015, 23:17
dat gespuis neemt nu al 2 grote blokken van Elsenborn in!!
Zelfs de militairen moeten logement inleveren!. Waar gaan we naartoe?
De ziekekas
freddy 5 december 2015, 01:18
grote schande wat er nu gebeurt wij betalen zij ons leeg pluderen hand in hand terug allemaal naar hun land
De ziekekas
Harry 4 december 2015, 04:39
En alle Europese regeringen ,maar praten en vergaderen ,daar in Brussel. wat ook belachelijk is, en wat heel veel geld kost.
De meesten slapen nog tijdens de vergaderingen , reeds al veel gepubliceerd de foto,s
Slaap maar lekker verder ,en als je wakker schrikt verbaas je dan niet dat er zo een vriendelijke moslim , je verteld dat ze de zaak hebben overgenomen. Dus slaap zacht POLITIKUS.
De ziekekas
william 4 december 2015, 01:55
Nog nooit heeft ons dierbaar belgenland zulk een bende incopetente, (lees onbekwaam)idioten aan het bestuur gehad als met deze regering.Kan het nog duidelijker blijken dat zij gestuurd worden door het kapitaal .Denk maar aan goedkeuring voor doel, en nu voor goedkeuring schopping center in Vilvoorde,bende oplichters zijn het...en maar stemmekes halen bij die bruine mannen,goed wetende dat ze onze sociale zekerheid komen plunderen...
De ziekekas
Daems Pat 4 december 2015, 00:59
Dit is op wereldvlak een nr 1 hit!
De ziekekas
w schapman 3 december 2015, 17:33
tot nu toe zijn we ontevreden over de nva ,pas op bartje straks voel je wel de adem van het vlaams blok en dan is het weer te laat moet ook gezegt zijn , de sossen of de kaloten gaan ook niets veranderen michien hun eigen zak eerst vullen , het kalf is verdronken !!!!!!!vlieg de blauw voet storm op zee !
Kreêmgelas
Marc Tulfer 2 december 2015, 17:10
Die rejaekse verston'k nie...
De ziekekas
kempenaar 2 december 2015, 00:17
Wij zijn dus STRANGERS in eigen Antwerpen aan het worden, of zijn het al????
De ziekekas
Cootje Blankenberge 1 december 2015, 00:28
Zou het Vlaams Blok ....jaren geleden geen gelijk hebben, wat ze toen gezegd hebben was wel juist, maar ja dat was racistische praat, NEEN VERDOMME realistische vaststelling NU !!
Een Open-VLD stemmer !!
De ziekekas
Frank 29 november 2015, 06:25
Honderden jaren deden wij erover om enige vorm van democratie te krijgen. Nu komen deze idioten onze katholieke levenswijze op stelten zetten, ons bespotten en de lakens uitdelen. Wanneer worden onze politiekers wakken en stoppen ze ermee naar de poenscheppers uit Europa te luisteren. Onze grenzen TOE !Dank voor deze situatie aan SPA en GROEN !!!!!!!!!
De ziekekas
Jef De Busser 28 november 2015, 03:47
Kan iemand mij uitleggen waarom er maanden op ons ingepraat wordt dat we moeten besparen, werken tot 67 jaar. Al de sociale voordelen worden ons één voor één afgepakt omdat de kas leeg is.
Dan worden we plots overspoeld door zo genaamde "vluchtelingen" en ineens worden de honderden miljoenen tevoorschijn getoverd.
Die schijnheilige politiekers denken dus echt dat hun kiesvee achterlijk blijft!!