4 juli 2012, 13:44
dokwaerker
|
Ne groektenbokking me an snee broeit lakker en gezongt ! Een gerookte haring ( armenmensenkost ) |
26 januari 2021, 10:42
Anoniem
|
mijn grootvader zaliger, die z'n hele leven aan de Antwerpse dokken werkte, had het altijd over 'nen boeksering', en dat was ofwel 'iëne meh ne milt' of 'iëne meh ne zoad' (kuit)... die tweede was veruit het lekkerst ;) |
28 februari 2021, 18:25
Doederik
|
Bokking is in alle geval de gewoên' ABN-benaming https://nl.wikipedia.org/wiki/Bokking (da betiêkend natuurlak ni' da-g-et oek ni' den Aentwaerpe naam zou kunne zen) |
23 mei 2024, 00:11
Anoniem
|
bokking is Noord Nederlands, er waren ne "geroekten hering" ne "panhering" ne "pekelhering" en in't seizoen ne "motjeshering¨ Kibbeling is ook Nederlands , wij hadden wel gebakken vis een portie vis in een croute gefrituurd en hier kenden we gebakken mosselen en karrekollen, int'seizoen ook paling in't groen of gebakken paling en aan de kust "garrenaut", en wullokken ( grote zeeslakken), |